Atyaég: a BYOD után nyakunkon a CYOD

byodA Bring Your Own Device (BYOD) jelenségnek komoly biztonság hátrányai vannak. A Symantec szakértői szerint a BYOD biztonsági kockázatai a vállalatok körében egyre népszerűbb CYOD (Choose Your Own Device) alkalmazásával jelentősen csökkenthetőek. A CYOD ugyanúgy megadja a lehetőséget az ismerős és kedvelt eszközök használatára, ugyanakkor egy előre jóváhagyott eszközökkista használatával szűkíti a lehetőségeket, azaz csak azokat a saját tulajdonú eszközök használhatók a vállalatnál, amelyek ezen a listán szerpelnek. A CYOD biztonságra gyakorolt pozitív hatása nagy, mivel minden egyes rendszer előretelepíthető a szükséges biztonsági szoftverekkel, előre beállíthatóak a jogosultságok, valamint a tűzfal és hálózati beállítások is konfigurálhatók még a használatbavétel előtt. Az eszközök könnyebb nyomon követéséhez elég néhány előírást betartani és megbizonyosodni arról, hogy a munkavállalók betartják az adatvédelmi szabályozásokat.

A BYOD előnyeit kihasználó vállalatoknál azonban visszahúzó tényező lehet a CYOD listában szereplő eszközök választékának hiánya. Ezért fontos a vállalat által engedélyezett eszközök széles köre, amely vonzóvá teszi a rendszert a munkavállalók számára. Ennek hiányában a dolgozók számára a CYOD nem jelent lényeges különbséget egy átlagos, egyforma eszközöket alkalmazó vállalati flottánál. Az új metódus kialakítói szerint a CYOD fokozatosan népszerűbbé fog válni, mint a BYOD.

Ez is érdekes

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Imagine Cup: a tamagocsi még ma is innováció

hét aug 4 , 2014
Egy szegedi fiatalokból álló magyar fejlesztőcsapat, a Tep nyerte el az Imagine Cup globális technológiai verseny innovációs kategóriájának második helyezését, valamint a finn AppCampus különdíjat — írja az MTI. Az egyesült államokbeli Washington Egyetemen megrendezett versenyen a csapatoknak az idén a Játék, az Innováció vagy a Segít a technológia kategóriában […]
okostelefon