Átalakulóban it-biztonság szakemberigénye

Az automatizált it-biztonsági megoldások egyre inkább képesek helyettesíteni az it-biztonsági szakemberekre. A Novell-NetIQ elemzése nem jósol fényes jövőt az it-biztonsági szakemberek számára.

Az ipari forradalom óta létező aggály, hogy a technológia fejlődésével bizonyos feladatkörök és szakemberek helyét gépek veszik. Az elmúlt években egyre több szakértő figyelmeztet arra, hogy az automatizáció számos munkahelyet megszüntethet, ez a félelem azonban napjainkban leggyakrabban a gyártás területével kapcsolatban merül fel, okkal. Míg a gyártási területeken a robotok térnyerése figyelhető meg, a szellemi munka esetében a mesterséges intelligenciák gyors fejlődése jelzi előre, hogy a jövőben lecserélhetők lehetnek a szakértők.

Az olyan szakemberek számára, akik az információk biztonságával, felügyeletével és tárolásával foglalkoznak, többnyire elképzelhetetlennek tűnik, hogy munkájukat automatizálják. Miközben egyre több előrejelzés mutat rá arra, hogy a mesterséges intelligenciát és a gépi tanulást széles körben fogják alkalmazni az it-biztonság terén. Tény, az automatizálás egyre nagyobb szerepet játszik az it-biztonságban. Az ilyen jellegű megoldások már most is komoly előnyt biztosítanak a támadások észlelésében és elhárításában. Az automatizálás hatékonyabb működést tesz lehetővé, ennek következtében bizonyos szakemberek munkájára kevésbé vagy egyáltalán nem lesz szükség.

A változás új feladatköröket és munkahelyeket teremthet, amelyek betöltői az automatizált folyamatok szakértői lesznek. Elképzelhető például, hogy a későbbiekben minden nagyobb vállalati it-biztonsági csapatban szükség lesz AI-biztonsági szakemberre. Nem valószínű tehát, hogy a jövőben nélkülöznünk kéne az it-biztonsági szakembereket, de a szerepek átalakulnak, ahogy egyre nagyobb felelősséget kapnak a mesterséges intelligenciák az adatok védelmében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Rekordévet zárt a műholdipar

vas szept 10 , 2017
A műholdipar szakmai szövetsége, a Satellite Industry Association (SIA) 2017-es jelentése szerint tavaly globális szinten új rekordot ért el az iparág bevétele. Ráadásul a világ vezető műholdüzemeltetője, a SES Astra is nyereséges évet zárt. A Satellite Industry Association (SIA) 2017-es éves jelentése szerint a műholdipar globális bevétele két százalékkal 261 […]
Szputnyik

Friss, ropogós