Átalakítja a távközlési vállalatait a 4iG

Király István, 4iGA 4iG igazgatósága átalakítja távközlési holdingvállalata, az Antenna Hungária Zrt., és a DIGI csoport irányítását a társaság.

A távközlési vállalatcsoport irányításában szétválik az elnöki és vezérigazgatói pozíció, az Antenna Hungária igazgatóságának elnöke Jászai Gellért, a 4iG elnök-vezérigazgatója, operatív vezetője pedig Király István lesz, aki 2021 januárjában távozott a Vodafone-tól. (Ez egyébként arra is rávilágít, hogy már akkor ki volt találva, ki lesz az operatív vezetője az Antenna Hungáriának, hiszen Jászainak nem volt, és ma sincs komoly tapasztalata a távközlési szektorban. A -szerk- megj.) Teljesen átalakul a DIGI szervezeti felépítése és megújul vezetése is. Az új menedzsment elsődleges feladata a DIGI szolgáltatási stratégiájának és portfóliójának, valamint pénzügyi és beruházási terveinek megalkotása lesz, amely mellett a vállalat márkaváltásának levezénylése is kiemelt feladatot jelent. A vállalati integrációt a cégcsoporton belüli együttműködési lehetőségek hatékonyabban kihasználásával indokolták. A közlemény szerint a 4iG igazgatósága egységes szervezeti és irányítási struktúrával rendelkező vállalatcsoportot akar kialakítani, hogy egységes márkanév alatt, és a piaci súlyának megfelelő hatékonysággal lépjen föl a nemzetközi piacokon is.

A társaság a múlt hétfőn jelentette be, hogy egyesítette a távközlési portfólióját az Antenna Hungáriával. Ezzel – mint írták – informatikai rendszerintegrátor vállalatból széleskörű, távközlési és informatikai szolgáltatásokat nyújtó, nemzetközi infokommunikációs vállalatcsoporttá alakultak.


Next Post

A természetvédelmi területek sem védik meg az élővilágot

pén ápr 22 , 2022
A természetvédelmi területekről készült eddigi legnagyobb tanulmány szerint a legtöbbjük nem jelent védelmet a vadon élő állatok és növények számára – írja a BBC. Tudósok 68 ország 1500 természetvédelmi területét vizsgálták meg, különös figyelmet szentelve a vizes élőhelyeknek és vízimadaraknak. Megállapították, hogy a vadon élő állatok védelme szempontjából a siker […]
Természetvédelmi terület

Friss, ropogós