Átadták az EPAM új szegedi irodaházát

Megnyitották az EPAM Systems Kft. új szegedi irodaházának és fejlesztőközpontját. Vinkó Bence, a cég ügyvezető igazgatója elmondta, az EPAM tíz éve működik Magyarországon, ma több mint 1500 szoftverfejlesztőt foglalkoztat Szeged mellett Budapesten és Debrecenben. A szoftverfejlesztő cég 2008-ban húsz alkalmazottal kétszáz négyzetméteren nyitott irodát Szegeden, ahol az egyetemnek köszönhetően remekül képzett informatikai szakembereket találni – közölte a szakember. A vállalkozásnak a városban több mint 350 alkalmazottja van, nekik Szeged és a dél-alföldi régió legmodernebb irodaházába öt szinten, 6300 négyzetméteren magas színvonalú munkakörnyezetet biztosítanak az új irodaházban – tudatta az igazgató.

Az EPAM négy kontinens 25 országában van jelen, központja az Egyesült Államokban működik, alkalmazottainak létszáma meghaladja a 22 ezret – mondta a politikus, hozzátéve: az Egyesült Állom – Németország után – a Magyarországon második legnagyobb beruházó, az 1700 amerikai vállalat százezer embernek ad munkát. Az EPAM az elmúlt négy évben szerepelt a Forbes magazin 25 leggyorsabban növekedő it-vállalatot összegyűjtő listáján, globális összevetésben az egyik legjelentősebb szoftverfejlesztő cég.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Mindenki ért az oktatáshoz, Halácsy is

ked febr 13 , 2018
Halácsy Péter, a Prezi társalapítója, az európai oktatásügyi csúcstalálkozón azt nyilatkozta, a legfontosabb, hogy a felnövekvő generáció megtanuljon gondolkodni, hipotéziseket felállítani, eldönteni, mi a jó és mi nem. A polihisztor véleménye szerint az oktatási rendszerek és programok kialakításánál nagyobb szerepet kellene szánni a szülőknek. A tanulás elsődleges helyszíne ugyanis a […]