ÁSZ: szabálytalan volt az Antenna Hungária pénzügyi-számviteli feladatellátása és vagyongazdálkodása

Nem volt szabályozott és szabályszerű az Antenna Hungária Zrt. (AH) pénzügyi-számviteli feladatellátása és vagyongazdálkodása – közölte az Állami Számvevőszék (ÁSZ) pénteken, miután befejezte a társaság vagyonmegőrzési és gazdálkodási tevékenységének 2012-2015 közötti időszakra vonatkozó ellenőrzését. Az ÁSZ tájékoztatása szerint az AH a jogszabályban előírt alapvető számviteli szabályzatok közül nem rendelkezett számviteli politikával, eszközök és források értékelési szabályzattal, számlarenddel, így nem határozta meg a beszámolót megalapozó könyvvezetés, bizonylatolás, értékelés szabályrendszerét. Nem készítették el továbbá az önköltség-számítási szabályzatot, amelynek hiányában a saját előállítású termékek, szolgáltatások önköltségét sem határozták meg a törvényi kötelezettség ellenére.

A pénzügyi-számviteli feladatellátás és a vagyongazdálkodás nem volt szabályszerű, mert a bevételek, ráfordítások, az értékcsökkenés elszámolása és a vagyonnyilvántartás során a társaság nem érvényesítette azt az alapelvet, amely szerint a könyvvitelben rögzített és a beszámolóban szereplő tételeknek a valóságban is megtalálhatóknak, bizonyíthatóknak, kívülállók által is megállapíthatóknak kell lenniük, értékelésüknek meg kell felelni a törvényben előírt értékelési elveknek, eljárásoknak. A beszámolók így nem nyújtottak megbízható és valós képet a társaság vagyoni, pénzügyi és jövedelmi helyzetéről, illetve azok változásáról – áll a közleményben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Deutsch szerint a blockchain technológiában regionális vezető szerepünk lehet... naná!

ked jan 30 , 2018
A kormányzat nyitott a blockchain technológiák bevezetése iránt, keresi a partnereket, akik segíthetnek megadni a közös választ erre a kihívásra, a cél pedig az, hogy az ország regionális vezető szerepre tegyen szert a pénzügyi (fintech) és blockchain technológiák terén – mondta Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Program végrehajtásáért felelős miniszterelnöki […]