Ár/érték: előkelő helyen az AOC GM510 gamer egér

AOC GM510 gémer egérAz AOC elsősorban a monitorjai miatt ismert, ezért kevésbé köztudott, hogy billentyűzeteket, monitorállványokat, egérpadokat, fejhallgatókat és egereket is gyárt. A gyártó jóvoltából kipróbálhattuk az egyik egerüket, a GM510-et.

Objektív

A GM510 pehelykönnyű, 58 grammos súlyával az egerek rendszertanának legkisebb súlyú családjába sorolandó. Az kurzorvezérlő telepítése egyszerű, szó szerint plug & play: a Windows és az Ubuntu Linux egyből felismeri. A windowsos G-Menu szoftver telepítése után, megváltoztathatjuk a billentyűk konfigurációját és egyéb funkciókat. A Linuxhoz egyelőre nincs ilyen szoftver. Az egér nagy érzékenységű és precíziós Kailh kapcsolóakkal rendelkezik, amelyek hihetetlenül gyorsan és precízen reagáltak a lenyomásukra. Ezek a kapcsolók akár 80 millió billentyűleütést is kibírnak. Az egérbe a ma beszerezhető egyik legjobb érzékelőt szerelték, PixArt 3389 szenzort.

A szokásos gombokon kívül a görgő felett találunk egy alapértelmezetten az egér felbontásának, vagy érzékenységének, a DPI váltására szolgáló gombot, illetve a kurzorkergető alján egy másikat, mellyel a világítást állíthatjuk. Az egér két PTFE anyagból készült talpon siklik. Az egér rendelkezik RGB világítással is, mely az “AOC” feliratból indul ki. Választhatunk több effekt és színhatás közül is, ám ha valakit zavarna, akkor pár kattintással ki is kapcsolhatja. Nekünk, Ubuntu alatt nem sikerült kikapcsolni a világítást. A kábeles csatlakozás gyakorlatilag kötelező a gémer egereknél, hiszen az egér reakcióidejét nem érdemes kockáztatni egy rádiós csatlakozással. Az AOC GM510 gémer egér jó tapintású, könnyű, egyáltalán nem merev, fonott textilkábellel csatlakozik a számítógéphez.

Szubjektív

Nagyon szerettük ezt az egeret, nem tévedhetünk nagyot, ha azt állítjuk, ár/érték arányban nagyon az élen van.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Okos dolgok: egyre többen találják meg elveszett Samsung Galaxyjukat

hét júl 25 , 2022
ShareTweetPinShareMár kétszázmillió regisztrált Samsung készülék segít megtalálni az eltűnt eszközöket a SmartThings segítségével. A Samsung bejelentette, hogy a SmartThings Find szolgáltatásat egyre több felhasználó veszi igénybe. Jelenleg már több mint kétszázmillió regisztrált eszközön segít a Samsung Galaxy felhasználóknak az elveszett készülékek megtalálásában. „Egy készülék elvesztése már önmagában feszült helyzetet teremt, […]
SmartThings Find

És még ez is...