Áprilisban közel kilencezerrel nőtt a szélessávú előfizetések száma

kabelIdén áprilisban a hagyományos telefonvonalon szélessávú xDSL-internetszolgáltatásra előfizetők száma 783 ezer volt. A gyorsjelentésben szereplő – legnagyobb – kábelszolgáltatók internet előfizetései áprilisban 1048 ezerre nőttek. Az FTTx, vagyis (az épületig, lakásig, irodáig) optikai szálon nyújtott internet szolgáltatás esetében 407 ezer előfizetés volt a hónap végén. 2015. április végén az adatszolgáltatók vezetékes szélessávú internet-előfizetéseinek becsült száma a teljes piacra vonatkozóan 2,475 millió volt.

A szélessávú internet-hozzáférés esetében, a teljes (becsült) piacra vonatkozóan – valamennyi vezetékes technológiát figyelembe véve – a Magyar Telekom a piacvezető, piaci részesedése 35,7 százalék, második helyen a UPC áll, részesedése 21,9 százalék, a harmadik a Digi 14,3 százalékos részesedéssel, negyedik helyen pedig az Invitel található 9,5 százalékkal. Ezen kívül több száz kisebb szolgáltató szolgáltat a piacon, amelyek piaci részesedése összesen 18,6 százalékot tesz ki — áll az NMHH jelentésében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Így hatolnak be a hackerek a biztonsági kamerarendszerekbe

csü jún 11 , 2015
A Kaspersky Lab által folytatott biztonsági vizsgálat eredményeként elmondható, hogy a nagyvárosok videó megfigyelő rendszerei, amelyek az emberek védelmét hivatottak szolgálni a terroristákkal és a bűnözőkkel szemben, a rendszer konfigurációs hibái miatt rosszindulatú célokra is használhatók. A kutatás szerint a biztonsági kamerák egy úgynevezett mesh hálózathoz voltak csatlakoztatva- ez egy […]

Friss, ropogós