Április 2. az Autizmus Világnapja

Az Autizmus Világnapja 2007. december 18-án, az ENSZ 62/139-es határozatában április 2-át jelölte ki az Autizmus Világnapjának azzal a céllal, hogy felhívja a világ figyelmét az autizmusra, az autizmus spektrum zavarra, amely tízmilliókat érint a Földön. Április 2-án Budapesten 20:00 órától újra a Szabadság-szobor ragyog kéken!

Az autista emberek és családjaik számos akadályba ütköznek a hétköznapokban az alapvető jogaik gyakorlásában, mint pl. az oktatáshoz, kommunikációhoz, munkavállaláshoz, vagy a szolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáféréshez való jog gyakorlása. Folyamatosan növekszik azon gyermekek és felnőttek száma, akik életét befolyásolja az autizmus. Míg a hatvanas években 2-5 tízezrelékre becsülték az autizmus gyakoriságát, addig a frissebb epidemiológiai vizsgálatok alapján az előfordulási gyakoriság ma már meghaladja az 1 százalékot. Az Autisták Országos Szövetségének célja, hogy ne csak megismerjük és megértsük az autista emberek előtt álló akadályokat, hanem együtt le is döntsük a korlátokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Szlovénia elektronikus autópályadíj-rendszert vezet be

hét ápr 2 , 2018
Vasárnaptól elektronikus autópályadíj-, úgynevezett DarsGo rendszert vezet be Szlovénia a 3,5 tonna feletti gépjárművekre, a többi járműre továbbra is a matricarendszer lesz érvényben – közölte korábban a szlovén autópálya-kezelő vállalat (DKV). Minden 3,5 tonna feletti járművet regisztrálni kell az új rendszerben, azokat is, amelyek jelenleg rendelkeznek Dars kártyával vagy készülékkel. […]

És még ez is...