Apple: mindenki nyugodjon le, nincs itt semmi látnivaló

Tim-CookAz iPhone két korszerűsített modelljét, egy minden korábbinál nagyobb iPad-et és egy új Apple TV-verziót mutatott be szerdán San Franciscóban Tim Cook, az Apple vezérigazgatója. A gyorsabb processzorokkal, 3D Touch, azaz 3D-s érintés funkcióval is ellátott, megerősített alumíniumtokba épített új iPhone 6 és iPhone 6s alapmodelljének tárolókapacitása 16 GB, de kapható 64 és 168 gigabájtos változatban is. A kamerák képfelbontása 12 megapixeles (összehasonlításképpen: a Samsung árul már 16 megapixeles készüléket, a Sony új telefonjának kamerája pedig 23 megapixeles lesz.) Az Apple-készülékek elülső kamerájának felbontása a korábbi 1,2-ről 5 megapixelre nő. A videófelvételek minősége Ultra HD vagy 4k minőségű lesz.

Az eddigieknél nagyobb, 12,9 hüvelykes képernyő-átmérőjű iPad Pro táblagéphez, amely két (hoppá!) alkalmazás egyidejű futtatását is lehetővé teszi, új okos billentyűzet és egy Pencil elnevezésű képernyőérintő stylus készült. Az Apple a Cisco Systemszel és az IBM-mel társult az iPad Pro előállításához, amelynek teljesítménye egy asztali számítógépéhez fogható, amely 1,8-szer gyorsabb az előző változatnál és amelynek akkumulátora 10 órán át kitart. De a cupertinói cég együttműködik a korábban rivális Microsofttal és az Adobe Systemsszel is. Az új, 32 GB-os iPad bevezető ára 799 dollár lesz az Egyesült Államokban, ahol a táblagép novembertől lesz majd kapható. A Pencil ára 99, a billentyűzeté 169 dollár.

Az Apple TV új változata tvOS operációs rendszerű, Siri hangvezérlésű és app store is van rajta. A készülék 149 dollárba kerül. A Siri segítségével 15 másodpercre vissza lehet pörgetni a filmet, be lehet kapcsolni a feliratozást, és rá lehet kérdezni arra, hogy pontosan mit is mondott egy-egy szereplő.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A Lenovo nyilatkozata a G DATA kutatásáról

pén szept 11 , 2015
A Lenovo proaktívan együttműködött a G DATA-val – egy számítógépes biztonsági kutató és tanácsadó céggel karöltve –, hogy részletesen megismerjék a rosszindulatú vírusokról végzett kutatásukat — áll a kínai társaság szerkesztőségünkhöz eljuttatott nyilatkozatában. Ebben a folyamatban megtudtuk, hogy a G-DATA elemzett egy harmadik féltől vásárolt telefont. A G DATA saját […]