Apokalipszist jósol a Kaspersky Lab

otp-atm-windowsA kiberbűnözők magabiztossága egyre csak nő: eddig a banki szolgáltatásokat felhasználói oldalról támadták – úgy tekintették, hogy ők a leggyengébbek a biztonsági láncban. Azonban a Kaspersky Lab szakértői arra számítanak, hogy jövőre már célzottan a bankok ellen indíthatják a támadásokat, és a csalók nem fognak itt megállni. Attól tartanak a szakemberek, hogy a kiberbűnözők olyan malware-eket fejlesztenek és vetnek be, amelyekkel közvetlenül tudnak készpénzhez jutni az ATM-ekből. A pénzügyi kibertámadásokon felül az is valószínűsíthető, hogy 2015-ben gyarapodik az Apple eszközöket érintő adatvédelmi és biztonsági fenyegetések száma, továbbá kiújulnak az internetre kapcsolódó készülékeket érintő félelmek is, amelyek arra vonatkoznak, hogy a hackerek többek között a hálózati nyomtatókon keresztül hatolhatnak be a vállalati hálózatokba.

Erre számíthatunk jövőre
– Virtuális fizetési rendszerek ellen irányuló támadások, amelyek kiterjedhetnek az Apple Pay-re is.
– ATM-ek ellen intézett közvetlen támadások.
– Malware incidensek, amelyek során a bankok rendszerét célzott kibertámadással közvetlenül törik fel.
– Még több „internet-vérzés” történet: veszélyes sebezhetőségek jelennek meg régi kódokban, amelyek az internetes infrastruktúrát fenyegetéseknek teszik ki.
– Valódi támadások nyomtatók és egyéb, internetre kapcsolódó készülékek ellen, amelyek lehetővé teszik egy képzett hacker számára, hogy behatoljon vállalati hálózatokba és azokban oldalirányú mozgást végezzen.
– Az OSX rendszer ellen irányuló rosszindulatú szoftver, amelyet torrenteken és kalóz szoftvercsomagokon keresztül terjesztenek majd.
– Változás a működésben: a nagyobb szereplők kisebb egységekre bomlanak, amelyek egymástól függetlenül tevékenykednek. Az eredmény egy szélesebb körű támadási bázis, többféle típusú, több forrásból indított támadással.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Ez a két telefon lehet a karácsony ásza

sze dec 3 , 2014
A karácsonyi szezon két főszereplője a Sony Xperia Z3 és a Samsung Galaxy Ace 4 lehetnek a Telenor szerint. Az Xperia Z3 Compact azon kevés okostelefon egyike, amely öt hüvelyknél kisebb képátló mellett nyújt csúcskategóriás teljesítményt. Erre a garanciát a Snapdragon 801-es processzor mellett a két giga memória és a […]