Apa és fia: illegális szoftverekkel dolgozott az autószerelő

1

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Győr-Moson-Sopron megyei munkatársai illegális szoftvereket tartalmazó számítógépeket és hamis diagnosztikai eszközöket foglaltak le egy autószervizben.

Az autószerelő műhely vizsgálata próbavásárlással indult. Az adóellenőrök szabályos nyugtát kaptak, csak kisebb hiányosságot találtak. Ezután érkeztek meg a pénzügyőrök, akik a számítógépek tartalmát is megvizsgálták. Az ellenőrzést a Járműipari Forgalmazók Szellemi Tulajdon-védelmi Szakmai Egyesületének (JAF) munkatársa is segítette. A pénzügyőrök az autószerelő két számítógépén és a mellettük talált DVD-ken illegális diagnosztikai és adatbázisszoftvereket, valamint a műhelyben négy hamis autódiagnosztikai eszközt találtak. A szerviz különálló helyiségében dolgozott a vállalkozó fia, az ő szekrényéből előkerült laptopon további illegális autódiagnosztikai programok voltak. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)  munkatársai az összesen 44 illegális szoftvert tartalmazó két számítógépet és a laptopot, valamint a hamis diagnosztikai eszközöket lefoglalták. Az egyéni vállalkozó és fia a hamis eszközökkel és a szoftverek jogosulatlan használatával becslés alapján több mint 21 millió forint kárt okozott a jogtulajdonosoknak. A pénzügyőrök szerzői jogok, valamint iparjogvédelmi jogok megsértésének gyanúja miatt büntetőeljárást kezdeményeztek a NAV pénzügyi nyomozóinál.

One thought on “Apa és fia: illegális szoftverekkel dolgozott az autószerelő

  1. Nem elég, hogy az autógyárak egyre gagyibb cuccokat nyomnak ki egyre drágábban, még a szervizelést is megnehezítik. Ha jelképes áron (25-50 EUR) adnák a jogtiszta szoftvereiket kutya nem használna lopottat. A műszerekre detto, csak ott a műszer nem lopott hardver, csak occó keleti.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A TASZ kezdeményezi a Fidesz politikai marketing célú adatkezeléseinek átfogó vizsgálatát

pén okt 25 , 2019
Első fokon megnyerte a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) ügyfele azt a pert, amelyet azért indított, mert emailen kéretlen kampányanyagokat kapott a Fidesztől úgy, hogy soha nem adta meg a pártnak az elérhetőségeit. A kormánypárt védekezésül két olyan aláírásgyűjtő ívet is bemutatott, amelyeken szerepelt a TASZ ügyfelének neve, ő azonban tagadta, […]
Tudta aláírás

Friss, ropogós