Antwerpenben megoldották az emberiség egyik legnagyobb problémáját

sms-sav-utIdeiglenesen külön sávot festettek fel a belga Antwerpen belvárosában a séta közben sms-t vagy okostelefonon más szöveges üzeneteket író gyalogosok számára, így kevesebb eséllyel ütközhetnek másoknak, ritkábban kerülhetnek veszélybe figyelmetlenségük miatt — írja a BBC nyomán az MTI. A kezdeményezés egy helyi telefonboltból indult. A Mlab elnevezésű antwerpeni üzlet szerint a mobiltelefonok tekintélyes része a séta közben írt üzenetek miatt törik darabokra.

Noha a felfestett sávok egyelőre ideiglenesek, a város szerint elképzelhető, hogy a jövőben véglegesíthetik őket. Becslések szerint nagyjából 7,5 milliárd mobiltelefon található szerte a világon, a szám magasabb a Föld népességének 7,2 milliárdra becsült jelenlegi létszámánál.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Izrael a világ egyik legnagyobb kibernagyhatalma

sze jún 17 , 2015
Az izraeli hadvezetés a világban egyre gyakoribb kibertámadások miatt, a korszerű kiberhadviselés megteremtése érdekében elhatározta, hogy a “kibererők” a haditengerészethez és a légierőhöz hasonló önálló szervezeti egységként működjenek majd – írta a Háárec nyomán az MTI. A lap értesülése szerint a két éven belül egységes irányítás alá kerülő operatív kiberegységek […]