Antal, Barna és Berki összehangoltan járnak el

Az Est Media Vagyonkezelő Nyrt. (a leendő Delta Technologies Nyrt.) bejelentette, hogy Barna Zsolt, Antal Kadosa Adorján és Berki Ferenc a társaság tekintetében a Tpt. 5. § (1) bekezdés 100. pontja szerint összehangoltan eljáró személyeknek minősülnek. Történt ugyanis, hogy 2020. február 27-én a Berki ellenőrzése alatt álló BFINGATLAN Kft. 12 millió darab törzsrészvényt szerzett az Est Media Nyrt.-ben, így Berki a kft.-n keresztül 24 millió darab Est Media Nyrt. részvénnyel rendelkezik, ami a szavazati jogok 9,3 százalékát testesíti meg. Barna, Antal és Berki ezzel együttesen (a Barna és Antal által korábban megszerzett 51,6 millió részvénnyel együtt) 75,6 millió törzsrészvénnyel rendelkeznek, így az Est Media Nyrt.-ben együttesen 29,3 százalék mértékű befolyással rendelkeznek.

A befolyás mértékének meghatározására a jelen bejelentés napjáig ténylegesen kibocsátott részvények darabszáma (258 millió) alapján került sor. A 2019.12.11-i hatállyal bejegyzett tőkeemelés során kibocsátott 125 millió részvény megkeletkeztetésére a jelen közzététel napjáig még nem került sor. Erre figyelemmel, Az új részvények előállításakor az összehangoltan eljáró személyek együttes befolyása – amennyiben az általuk tulajdonolt részvények számában ezen időpontig változás nem következik be – húsz százalék alá csökken.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A Vibert vizsgálja a GVH

vas márc 1 , 2020
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) versenyfelügyeleti eljárásában vizsgálja, hogy hirdethető-e jogszerűen ingyenesként és biztonságosként a Viber – közölte a hatóság. A közlemény szerint a hivatal az eljárás során azt vizsgálja, hogy jogszerűek-e a chatalkalmazást üzemeltető Viber Media S.á.r.l. kereskedelmi gyakorlatának egyes elemei. A vállalkozás ugyanis a szolgáltatásról azt állítja, hogy az […]

Friss, ropogós