Anonim, nehéz menekülni előle és állandóan elérhető. Mi ez?

okolBár az internetes zaklatás nem jár fizikai erőszakkal, kutatások bizonyítják, hogy az online zaklatás több tényező (lásd lent) miatt még intenzívebb, mint a hagyományos megfélemlítés. A probléma nagy része manapság az, hogy a szülők csak ritkán vannak tudatában a gyermekeiket érintő internetes zaklatásoknak, mivel az esetek többségében a gyerekek nem is beszélnek róla. Minél többet tudunk meg a zaklatásról, annak okairól és lehetséges módjairól a mai társadalomban, annál inkább képesek leszünk megakadályozni ezeket.

Anonim. Mivel az internetes zaklatás arctalan maradhat az anonim internetes környezetben, így nehezebb megállapítani és bebizonyítani, végső soron ki is a felelős. Ez azt is jelenti, hogy a zaklatók kevésbé hozhatók összefüggésbe az okozott sérülésekkel és a következményekkel, amiket maguk után vonnak.
Nehéz a menekülés. A legtöbb ember ma már rendelkezik internet hozzáféréssel, és az összes megalázó online felületen lévő információ elméletileg bármikor, bárki számára elérhető.
Állandó elérhetőség. Egyre nehezebb elmenekülni a támadások elől, mert az áldozatok számítógépeken és okostelefonokon keresztül mindig és mindenhol elérhetőek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Cisco: ilyen lesz a jövő V.

vas jún 7 , 2015
A Cisco előrejelzése szerint jelentős növekedés várható az online játék-letöltések területén, ennek alapját a játékkonzolok megnövekedett tárolókapacitása mellett a felhők irányába tartó növekvő feltöltési forgalom, és az üvegszálas kapcsolatok terjedése teremti meg. Azért az online zene lesz a leggyorsabban növekvő otthoni internetes szolgáltatás. 2014 és 2019 között 7,7 százalékos éves […]
játék