Annyi az egyfunkciósoknak, a multik persze virulni fognak

Erőre kapott a dokumentumkezelési iparág a tavalyi esztendőben és a Xerox előrejelzései szerint ez a biztató trend idén is folytatódik. Az elkövetkező években fokozatosan kiszorulnak a piaci versenyből az egyfunkciós berendezések. Azok a vállalkozások is, amelyeknél ma még egyfunkciós nyomtatók működnek, rövidtávon áttérnek a nyomtatásra, szkennelésre és faxolásra alkalmas multifunkciós készülékekre. Ugyanakkor a Xerox globális trendelemzése szerint nem csökken a jövőben sem a kereslet a fekete-fehér berendezések iránt.

Bár a színes gépek előretörésre egyre látványosabb, azért az irodai feladatokra továbbra is inkább mono készülékeket használnak. A prognózisuk alapján 2018-ban a dokumentumkezelési feladatokat ellátó berendezések két harmada még mindig fekete-fehér lesz. Nem változik a formátumok népszerűségi rangsora sem. A Xerox előrejelzése szerint az A4-es berendezések előnyben maradnak az A3-al szemben. Ez részben az A4-es dokumentumok nagyobb elterjedtségének és az ezeket előállító készülékek kedvező fenntartási, üzemeltetési költségeinek tulajdonítható.

A Xerox szakértői úgy látják, hogy a közeljövőben még jobban megnő az igény világszerte a felhő-megoldásokra, illetve az alkalmazásokra a dokumentumkezelés terén is. Ehhez kapcsolódóan a mobilnyomtatás és menedzselt nyomtatási szolgáltatások mindennapos megoldásokká válnak a vállalatoknál. Előbbi hozzásegíti a cégeket az üzleti folyamataik meggyorsításához az irodán kívüli munkavégzés biztosításával. Utóbbi révén pedig a vállalatok költséghatékonyabban, versenyképesebben menedzselhetik a dokumentumkezeléssel járó feladataikat.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Adakozz, PlayStation 4-et nyerhetsz!

pén jan 23 , 2015
ShareTweetPinShareA Sony Computer Entertainment Inc. kiadott egy jubileumi, limitált példányszámú PlayStation 4 (PS4) konzolt. A speciális kiadásal a legelső PlayStation konzolnak kívánnak emléket állítani, amely 1994. december 3-án jelent meg és mindössze 12 300 példány készült belőle. A Sony a Vaterával együttműködve egy aukcióban lehetőséget biztosít bárki számára, hogy hozzájuthasson […]
PlayStation

És még ez is...