Annyi a mágnescsíknak

bankkártyaA Mastercard bejelentette, hogy 2024-től kivezeti a mágnescsíkot a bankkártyákról, amelyek 2033-ra fognak eltűnni teljesen a fizetéstechnológiai szolgáltató kártyáiról. A mágnescsíkot a csipek váltják fel, amelyeken több információt lehet tárolni, sokkal biztonságosabbak, ráadásul lehetővé teszik az érintésmentes fizetést is. A chipes kártyáknál csak azok a biometrikus kártyák nyújtanak nagyobb védelmet, amelyeket ujjlenyomat olvasóval is ellátnak.

A mágnescsíkok az 1960-as évek elején jelentek meg, és lehetővé tették a bankok számára, hogy a kártya adatait a hátoldalra laminált mágnesszalagra rögzítsék. Ez nyitotta meg az utat az elektronikus fizetési terminálok előtt. A mágnescsík már közel hatvan éves, miközben a technológia óriásit fejlődött.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Kerüljük a dehidratáltságot, avagy tápanyagok, amelyek elengedhetetlenek a rendszergazdáknak II.

hét aug 23 , 2021
A rendszergazdának a munkavégzést megelőzően nemcsak a szénhidrát és fehérjebevitelre, de a megfelelő hidratáltsági szint elérésére is törekedni kell. Ez annyi jelent, hogy munka előtt fél órával érdemes testtömegünktől függően körülbelül fél liter folyadékot elfogyasztani, és közvetlenül a meló előtt is egy pohárral. Érezni lehet majd a különbséget. A szerverek […]