Angyalbefektetést kapott a Redmenta

AngyalAz oktatástechnológiával foglalkozó magyar társaság, a Redmenta Edutech Kft. (Van egy Redmenta Nonprofit kft. is ugyanarra a címre bejegyezve. A -szerk- megj.) 140 ezer eurós befektetést kapott angyalbefektetőktől.

A befektetéssel a társaság felskálázza a hazai értékesítést, és megkezdi a nemzetközi piacra lépést is. “Jó alap számunkra, hogy már most 250 ezer havi aktív felhasználó használja a rendszerünket, és nem csak a közoktatásban népszerű, de a kisvállalkozásoktól az ország legnagyobb munkáltatóin át az államigazgatásig sok helyen támogatja a dolgozók képzését. A felhasználóink főleg Magyarországról jönnek, de eddig organikusan növekedtünk a szomszédos országokon túl Németországban, Franciaországban, és még sok helyen Dél-Amerikától Ázsiáig. Ezt a növekedést szeretnénk felgyorsítani a befektetéssel” – mondta Visy Zoltán, a Redmenta Edutech Kft. társalaptója és ügyvezetője. “A befektetés érdekessége, hogy idehaza először használtunk egy nemzetközi piacon már bevált befektetési platformot, amivel a szindikáltbefektetések (amikor több befektető fektet be egyszerre ugyanabba a cégbe) válnak jelentősen gyorsabbá, olcsóbbá, egyszerűbbé” – tette hozzá Mérő Bálint, a Redmenta Edutech Kft társalapítója és CTO-ja.

A tőkebefektetésben vezető befektető Csillag Péter, a Magyar Üzleti Angyal Egyesület (HunBAN) elnökévé. Mellé még Fülöp András, a Deloitte tanácsadó cég tavaly leköszönt magyarországi vezérigazgatója, Szakacsits Szabolcs a Tuxera alapítója és CTO-ja, Wohlmuth Máté, a Coding Sans vezérigazgatója, valamint Gyurácz Németh Iván, az Absolvo Consulting partnere csatlakoztak be. “Ez az első oktatástechnológiai befektetésem, és örülök, hogy mindjárt egy ilyen erős piaci jelenléttel rendelkező, sok felhasználó által validált termékbe, egy ilyen erős csapatba fektethetek. Bízunk benne, hogy a HunBAN tagok által biztosított tőkét és támogatást, mentorációt hatékonyan használják föl, jelentős piaci sikereket érnek el mind itthon, mind külföldön” — mondta Csillag.

Az Edtech piac
Az edtech piac számára pedig elképesztő növekedést jósolnak az elemzők a következő években: 2022-2026 között várhatóan 18 százalékos, azaz 133.05 milliárd dolláros növekedést fog produkálni globálisan.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Árverésen értékesítik Paul Allen Microsoft-társalapító mesés műgyűjteményét

szo aug 27 , 2022
ShareTweetPinShareNovemberben a Christie’s árverésén lehet majd licitálni Paul Allen, a Microsoft néhai társalapítójának mesés műgyűjteményére, amely értékét mintegy egymilliárd dollárra (413 milliárd forintra) becsülik. A Christie’s közleménye szerint a bevételt Allen végrendelete szerint jótékony célra fordítják – írta meg a BBC News. A műgyűjtemény kalapács alá kerülő tételei között Botticelli, […]
Bill Gates és Paul Allen

És még ez is...