Analitika és automatizáció, hogy a digitális átalakulás ne legyen fátum IV.

A digitális átalakulás természetes evolúciós folyamatnak számít a vállalatok körében. A Micro Focus szakértői szerint négy területre érdemes koncentrálni, hogy a digitális átállás minimális kockázattal járjon.

A digitalizálásnak köszönhetően a gépek ma már képesek ellátni olyan feladatokat, amelyekről korábban emberek gondoskodtak. Napjainkban egyre több helyen automatizálják például az üzleti és pénzügyi folyamatokat, a teljesítménytesztek futtatását vagy éppen a szoftverek kódjainak ellenőrzését. Az automatizálás jobban skálázhatóvá és biztonságosabbá teszi a műveleteket, hiszen kiküszöböli az emberi hibák lehetőségét. Ugyanakkor ezeket a folyamatokat is meg lehet úgy hackelni, hogy rosszindulatú tevékenységeket vigyenek véghez, például egy banki átutalást egy módosított számlaszámra irányítsanak. A felhasználói viselkedéselemző (UEBA) megoldások azonban képesek megfigyelni a folyamatokat futtató és automatizáló eszközöket, illetve monitorozni tudják azokat a kiemelt felhasználókat is, akik új, automatizált folyamatokat tudnak létrehozni. A jobb UEBA-megoldások gépi tanulást használva képesek maguktól feltérképezni, milyen tevékenységek számítanak általánosnak az egyes felhasználóknál és eszközöknél, és maguktól észlelik, illetve azonosítják a gyanúsnak számító aktivitásokat a teljes környezetben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Tükör nélkül is díjat kapott a Sony fényképezőgépe: EISA 2020 I.

hét aug 24 , 2020
A Sony idén öt díjat kapott a fogyasztói technológiákra szakosodott Európai Kép és Hang Szövetségtől (EISA). Az egyik az Alpha 7R IV, egy haladó szintű full-frame fényképezőgép. Az Alpha 7R IV fényképezőgép az első full-frame, tükör nélküli eszköz, melyben 61 millió pixelesi felbontás biztosít elképesztő látványt. Az eszköz az iparág […]
Sony fényképezőgép

Friss, ropogós