Amerikai rasszista weboldalt kapcsolt le Oroszország

Oroszország lekapcsolta a The Daily Stormer című, fehér felsőbbrendűséget hirdető amerikai weboldalt, miután a “.ru” végződésű domainnévvel jelent meg az interneten – közölte az orosz tömegkommunikációs és távközlési hatóság (Roszkomnadzor).

A náci Der Stürmer propagandalap mintájára elnevezett weboldal bírálatok kereszttüzébe került az Egyesült Államokban, miután támogatta a Virginia állambeli Chralottesville-ben megtartott rasszista megmozdulást. A Google a héten letiltotta a The Daily Stormer amerikai tartományregisztrációját. Andrej Zsarov, a Roszkomnadzor vezetője a hatóság döntését azzal indokolta, hogy a weboldal a neonáci ideológiát népszerűsíti, valamint faji, nemzeti és egyéb típusú társadalmi viszályt szít. Hozzáfűzte, hogy Oroszország “rendkívül szigorú” szabályozással lép fel a szélsőségességnek a világhálón való megjelenése ellen. Az amerikai weboldal törlését Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő is megerősítette. Egyúttal hasonló fellépésre hívta fel a többi országot, ha Oroszország a területén szélsőséges tevékenységre uszító online kiadványok megszüntetését kéri tőlük.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Megálljt az internetes diagnózisoknak!

csü aug 24 , 2017
A Román Orvosi Kamara elindította a Megálljt az internetes diagnózisoknak! Fordulj orvoshoz elnevezésű közérdekű kampányát. Ennek célja felhívni a lakosság figyelmét a veszélyekre, amelyeknek kiteszik magukat akkor, amikor az internetről vett információk alapján állítanak fel maguknak diagnózist ahelyett, hogy ellátogatnának szakorvoshoz. Az orvosok szerint azok a páciensek, akik így járnak […]