Amerika után a brit mozikból is kitiltják a Google okosszemüvegét

google_glassTilos lesz a brit mozikban is a Google okoszemüvegének használta, mert a filmforgalmazók attól tartanak, hogy a technológia felhasználható a legnépszerűbb filmek kalózpéldányainak elkészítésére. A hordozható számítógépes szemüveg keretének jobb felső sarkában miniképernyő van, amellyel viselője használat közben készíthet videókat, fényképeket, de akár üzeneteket is írhat. „Fel fogjuk kérni nézőinket, hogy ne viseljék ezeket a filmszínházak vetítőtermeiben” — idézte Phil Clappet, a moziszövetség vezetőjét a The Independent nyomán az MTI.

A filmszínházak attól tartanak, hogy bűnbandák felhasználják az új technológiát kalózpéldányok készítésére. Az okosszemüveg akkumulátora 45 percig bírja a folyamatos felvételkészítést, így nem valószínű, hogy egy egészestés filmet rögzíteni lehetne vele, ám a bűnözőknek megvan a szükséges technológiájuk ahhoz, hogy kombinálva az egyik moziban készített képfelvételt a másikban felvett hanggal kalózpéldányokat állítsanak elő tömegterjesztésre vagy illegális letöltésre. A mozik személyzetét kiképezték a kalózok felismerésére. Az illegálisan felvételt készítők általában a terem közepén ülnek, mindkét oldalukon bűnsegédekkel. Néhányan kisgyereket használnak arra, hogy szándékukat leplezzék.

A brit kórházak is fontolgatják, hogy felkérik látogatóikat a hordozható számítógép levételére a betegek magánszférájának védelme miatt. A brit közlekedési minisztérium felkérte a Google-t, vizsgálja meg azokat a módokat, amikor engedélyezni lehet a gépkocsivezetőknek az okosszemüveg használatát, például oly módon hogy vezetés közben ne jelenjen meg információ a képernyőn.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Vigyázat! Watering-hole támadások várhatók

ked júl 1 , 2014
ShareTweetPinShareBár az adathalász-támadások célpontjainak száma folyamatosan emelkedett az elmúlt évtizedben, azonban tavaly az egy napra eső e-mailes támadások száma 83-ra csökkent (2012-ben még 116 volt) – ez azonban nem jelenti, hogy a támadók lassítanának. Inkább arra utal, hogy az új taktikával az internetes bűnözők inkább akcióikról szeretnék elterelni a figyelmet. […]
ZX-81

És még ez is...