Álmenyasszonyokkal kopasztják a mulyákat

menyasszonyA Kaspersky Lab legújabb, 2015. harmadik negyedévére vonatkozó spamjelentése szerint, bár az e-mail forgalomban felbukkanó spamek százalékos aránya csökkent a második negyedév óta, ennek ellenére a spammerek egyre többféle módszert használnak, hogy megtévesszék a címzetteket és az e-mail szűrőket. A jelentés azt mutatja, hogy 2015. harmadik negyedévében a spamek az e-mail forgalom 54,2 százalékát tették ki, ez 0,8 százalékos csökkenést jelent az előző negyedévhez képest. A spamek első számú forrása az Egyesült Államok (15,3 százalék) volt, melyet Vietnám (8,4 százalék) és Kína (7,2 százalék) követett. Egy, már jól ismert adathalász e-mail trükk pedig meglehetősen népszerűvé vált a harmadik negyedévben. Annak érdekében, hogy megkerüljék a csalók a spam szűrőket, az e-mail szövegét és az adathalász linkeket egy mellékelt pdf dokumentumban helyezték el és nem magában az üzenetben.

Kihasználva a nyári üdülési szezont, a csalók a szállásfoglalási szolgáltatók, a legitársaságok és a hotelek hamis értesítéseit használták, hogy olyan rosszindulatú programokat terjesszenek, mint például a Downloader.JS.Agent.hhy trójai. Egy másik típusú spam álmenyasszonyokat kínált külföldi kérőknek. A válaszadást követően, további spameket küldtek e-mailen keresztül a csalók, és néhány “menyasszony” pénzt kért, hogy meglátogathassa a kérőjét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Ha olcsóbb, akkor külföldről rendelünk

ked nov 17 , 2015
A külföldről történő internetes vásárlás a hazai online vásárlók körében kevésbé elterjedt, hiszen tízből hatan még nem vásároltak külföldi webshopból – derül ki az Árukereső.hu online felméréséből. Rendszeres külföldi vásárlóknak az online vásárlók csupán negyede tekinthető. A külföldi áruházból való vásárlás legnagyobb mozgatórugója az elérhető széles választék mellett a belföldinél […]
kosár, kiskereskedelem