Állítólag jelentős digitális fejlesztések zajlanak az iskolákban

Az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően szélessávú, biztonságos wifi-hálózat épült ki az állami iskolákban, valamint százezer informatikai eszközt is beszereztek a tanulóknak és a pedagógusoknak — jelentette ki Solymár Károly Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium infokommunikációért felelős helyettes államtitkára a Magyar Távirati Iroda szerint. Ez így, ebben a formában nem igaz, ahogy a hír további része kifejti: a kormány az összes állami fenntartású általános és középiskolában wifi-hálózatot épít ki, a munka első fázisa pedig már le is zárult 2594 intézményben. A második ütemben a közép-magyarországi régióban végeznek fejlesztéseket, amelyek 2020 tavaszára zárulnak le. (Ezt korábban 2019 végére ígérték. A -szerk- megj.)

Emellett háromezer iskolában megduplázták – 90-ről 180 megabit/másodpercre – a sávszélességet 2017 óta – tette hozzá a helyettes államtitkár. (Korábban azt ígérték, hogy 2019 végéig négyezer állami általános és középiskola, valamint szakképző intézmény kap szupergyors internetet és teljes wifi lefedettséget: az ötszáz fő alatti iskolákban legalább 100 Mbit, az ötszáz fő feletti iskolákban legalább egy gigabites sávszélesség lesz elérhető. Ez sem fog megvalósulni: ismerünk olyan 500+ tanulós budapesti általános iskolát, amelyben megtörtént a sávszélesség bővítése: 80/20 megabitre. A -szerk- megj.) Kiemelte, a hálózat biztonságáról is gondoskodtak, komoly tartalomszűrő rendszert építettek ki, amely megóvja a tanulókat a káros – pornográf és erőszakos – tartalmaktól, de az iskolák további szűrőket állíthatnak be.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A Hiventures 365 milliót fektetett be a CodersRankbe

ked szept 24 , 2019
A CodersRank Zrt. a szoftverfejlesztők digitális lábnyoma, illetve valós munkája alapján készít teljeskörű, 360-fokos profilokat. Így akár különböző tesztek, interjúk nélkül is megállapítható, hogy egy fejlesztő mennyire tapasztalt (CV használat nélkül). Ez a fejlesztők számára is hasznos, hiszen a valós képnek köszönhetően valóban releváns ajánlatokkal találkozhatnak. A tervek szerint a […]