Állítólag az Egyesült Államok elleni kibertámadásoknak csak a két százaléka indul ki Oroszországból

Az Egyesült Államok elleni kibertámadások legfeljebb két százaléka indul ki Oroszország területéről – jelentette ki Konsztantyin Koszacsov, az orosz parlamenti felsőház külügyi bizottságának elnöke az Oroszország belügyeibe való beavatkozás megelőzésére és az állami szuverenitás védelmére felállított ideiglenes bizottság tanácskozásán.

Mint mondta, ellenkező irányban, az orosz elektronikai infrastruktúra ellen a támadások 28-29 százaléka indul ki amerikai területről, amerikai rendszerekből. Koszacsov Edward Snowdenre, az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) Oroszországba szökött informatikusára hivatkozva emlékeztetett rá, hogy az Aeroflot orosz légitársaság jegyfoglalási és az ENSZ belső konferencia-kapcsolatrendszerébe történt behatolást az Egyesült Államokból hajtották végre, és ugyaninnen hallgattak le több európai vezetőt. Andrej Klimov, az ideiglenes testület elnöke közölte, hogy a bizottság az orosz belügyekbe való beavatkozással kapcsolatban kész tanulmányozni a külföldi állampolgároktól kapott értesüléseket is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Hírek szerint már nem terjed a Petya

szo júl 1 , 2017
Az ukrán kormány később kiadott közleménye szerint a kibertámadást sikerült a szakembereknek leállítaniuk, a vírus nem terjed tovább, és a megtámadott állami és kereskedelmi vállalatoknál jelenleg már az elveszett adatok helyreállításán dolgoznak. Az ukrán kiberrendőrség közlése szerint a Petya nevű zsarolóvírus áldozatául esettek közül eddig már mintegy kétszázan jelentkeztek a […]
vírus