Állítólag anyagi korlátai vannak az internet fejlődésének

Szuts-Zoltan-mediakutatoSzűts Zoltán médiakutató szerint anyagi korlátai vannak az internet további fejlődésének amellett, hogy megfelelő használattal áldás a technológia megjelenése. A szakértő az M1 aktuális csatornán az első internetes oldal létrejöttének 25. évfordulója alkalmából felidézte, hogy az internet elődjét, az ARPANET-et kutatók és az amerikai hadsereg használta és unalmas volt, mert senki nem volt online. Az első nagy fejlődés akkor következett be, amikor megjelent a grafikus felület, később pedig azért lett több internetező, mert azt mondták, ingyenes lesz a tartalom.

A harmadik nagy robbanást a felhasználók számában a web 2.0 hozta meg, amelyben már a felhasználók is készíthettek tartalmakat. (Érdekes lenne tudni, hogy mire gondolt pontosan a szakértő, hiszen a web 2.0 -jelentsen is az bármit- előtt is készíthettek weboldalakat a felhasználók. A -szerk- megj.) Most a mobiltelefonos alkalmazások által jut el egyre több emberhez a szolgáltatás – tette hozzá. Szűts szerint azonban vannak korlátai a fejlődésnek, például a használatához szükséges azonosító számokból, az úgynevezett ip-címekből is újabbakat kellett kiadni, de az is visszafogja a fejlődést, hogy anyagi okokból nem mindenki engedheti meg magának az okostelefont, az internet-szolgáltatást.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A FASz megbírságolta a Google-t Oroszországban

pén aug 12 , 2016
Az orosz szakhatóság 438 millió rubeles (mintegy 6,75 millió dolláros) bírságot szabott ki a Google-ra monopóliumellenes törvények megsértése miatt. Alekszej Docenko, az orosz Szövetségi Monopóliumellenes Szolgálat (FASz) szóvivője közölte, hogy a büntetés kihirdetése ellenére folytatódnak a tárgyalások a peren kívüli megállapodás lehetőségéről Moszkva és az amerikai internetes órásvállalat között — […]