Állítólag 5G-s műholdakat bocsátottak fel Oroszországban

SzputnyikHárom, alacsony pályán keringő kommunikációs műholdat indított el az orosz Brjuro 1440 cég, Oroszországban ezek az orbitális eszközök használnak először 5G-kapcsolatot.

Az orosz digitalizációs minisztérium közleménye szerint a vállalat újabb három hazai, alacsony pályán keringő kommunikációs műholdat bocsátott fel. Az orosz űripar történetében először használják az 5G NTN szabványt a járművek az előfizetőkkel való kommunikációhoz. A Rasszvet-2 misszió keretében felbocsátott műholdak kifejlesztése mintegy 14 hónapig tartott. Ez volt Brjuro 1440 második kutatási küldetése, az első, a Rasszvet-1 tavaly júniusban indult, és teljes sikerként ismerték el. A digitalizációért felelős minisztérium szerint a Rasszvet-2 eszközeinek tesztelése több hónapig eltart. Ennek nyomán szélessávú műholdas szolgáltatás jön létre, amely 2027-től egész Oroszországot képes lesz gyors internettel lefedni. „A minisztérium számára a gyors és olcsó internet-hozzáférést biztosító saját, alacsony pályán keringő műholdkonstelláció létrehozása az egyik legfontosabb kezdeményezés” – jelentette ki Makszut Sadajev, az orosz digitalizációs tárca vezetője.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Egészségesebb otthon: Hogyan javítsa otthona környezetét a felújítással?

ked máj 21 , 2024
ShareTweetPinShareOtthonunk nem csupán menedék a külvilág elől, de közvetlenül befolyásolja testi és lelki egészségünket is. A nem megfelelő lakókörnyezet számos problémát okozhat, melyek közül kiemelkednek a légzési panaszok, allergiák, balesetek, stressz, fáradtság és látási problémák. Rossz szellőzés: A rosszul szellőző helyiségekben gyakran szorul benn a pára, ami penészképződéshez vezethet. A […]
Merkabau

És még ez is...