Államigazgatási telefonszámok bővítése: jelentős lesz a megtakarítás

Jelentős megtakarítás érhető el, ha a több évtizede működő államigazgatási telefonszolgáltatást az állami tulajdonban álló Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. (NISZ) tovább bővíti.

A Belügyminisztérium közleménye szerint a NISZ a 2012-ben átvett rendszerben nyolcvanezer államigazgatási telefonszámon nyújt szolgáltatást, a kormány döntése tehát csak a jelenlegi szolgáltatás bővítését, ezzel együtt jelentős költségvetési megtakarítást jelent, mivel a NISZ a többi piaci szolgáltatóval nagykereskedelmi áron szerződhet a kormányzati hálózaton kívülre irányuló hívások továbbítására. A kormány elvi döntést hozott arról, hogy a központi államigazgatási szervek és területi szerveik, a fővárosi és megyei kormányhivatalok, az állami fenntartásban, illetve tulajdonban álló egészségügyi intézmények, a kormány irányítása vagy felügyelete alá tartozó egyéb szervezetek nem nyilvános, helyhez kötött telefonszolgáltatását a jövőben a NISZ nyújtsa. A kormányhatározat szerint a kabinet felkérte az illetékes minisztereket, hogy vizsgálják meg ezt a lehetőséget, és készítsenek előterjesztést a telefonszolgáltatás kialakításának feltételeiről, üteméről, várható költségeiről, és terjesszék azt a kormány elé.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Pumped Gabóval etet be a MinDig TV

vas aug 20 , 2017
A MinDig TV nézői az augusztus 21. és szeptember 3. közötti két hétben kódolatlanul érhetik el a Viacom csoport csatornáját, az RTL Spike-ot a 64. programhelyen. A Viacom és az Antenna Hungária megállapodásának köszönhetően 2017. augusztus 21. és szeptember 3. között az összes MinDig TV néző számára kódolatlanul elérhető lesz […]