Aljasul kifosztották és kirabolták a mozgáskorlátozottat

bilincsA Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség az előzetes letartóztatását indítványozta annak a két férfinak, akik 2016. május 23. napján, Szegeden, harmadik társukkal együtt, mozgásában korlátozott férfit raboltak és fosztottak ki. Az őrizetbe vett egyik férfi korábbról ismerte a sértettet, tudott arról, hogy a sértett nehezen közlekedik. A gyanúsított 2016. május 23. napján megjelent a sértett szegedi ingatlanánál azzal az indokkal, hogy mobiltelefonját a sértett motorkerékpárjára kívánja cserélni. A gyanúsított, amíg az ingatlanban tartózkodott, értesítette két társát, hogy több olyan vagyontárgya van a sértettnek, amelyet el tudnának vinni, ezért ők is megjelentek a lakóháznál.

A gyanúsított el akarta vinni a sértett fűnyíróját, amelyet a sértett megpróbált megakadályozni akként, hogy megfogta a fűnyírót, a gyanúsított azonban őt ellökte, a sértett a lökéstől elesett. Az elkövető két társa eközben a sértett tulajdonában álló további ingóságokat, mobiltelefont, szerszámokat vettek magukhoz, kihasználva a férfi bűncselekmény elhárítására korlátozottan képes egészségi állapotát. A sértettet ellökő gyanúsított az esti órákban visszatért a sértett ingatlanába, tőle “kölcsönkérte” a kerékpárját, amelyet a részére nem vitt vissza, azt eltulajdonította. A sértettől összesen mintegy 84 ezer forintnyi értéket tulajdonítottak el a gyanúsítottak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Digitális gazdaság: informális ülést tartott a Versenyképességi Tanács

ked júl 19 , 2016
A versenyképességért felelős miniszterek 2016. július 17-18-i ülésükön vitatták meg a gazdaság digitális átalakulásának egyes kérdéseit és annak a munkaerőpiacra gyakorolt hatását. A tanácsülésen Berke Barna, az Igazságügyi Minisztérium európai uniós és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára a digitális átalakulásról szólva kiemelte, a magyar iparpolitikai stratégia, az Irinyi-terv ösztönzi és segíti […]