Alig 5,3 milliárdba fog kerülni a fővárosnak az e-jegyrendszer bevezetése

bkv-ellenorAláírták a fővárosi elektronikus jegyrendszer kiépítésére és üzemeltetésére vonatkozó szerződést a német Scheidt&Bachmann-nal. A teljes rendszert 2017-re vezetik be, lépcsőzetesen, több ütemben. A papíralapú bérletet felváltó első elektronikus bérletet a budapestiek ingyen fogják megkapni. A fejlesztésnek köszönhetően Budapest nemcsak utol fogja érni Európát, de még egy lépéssel előbbre is kerül mindazoknál, akik mögött kullogtunk évtizedeken keresztül – mondta Tarlós István a szerződés aláírásakor. (Nem lennék most a helyükben. A -szerk- megj.)

A Fővárosi Önkormányzat 2010-ben a BKK-t bízta meg az előkészítéssel, 2013-ra sikerült megállapodni az EBRD-vel a finanszírozásról: 54,5 millió eurós megállapodást sikerült kötni, majd elindult a tendereztetés. Egy híján nyolcvan érdeklődő volt, majd az előminősítéseknél nyolcan maradtak állva, végül a Scheidt&Bachmann német cég nyerte el a tervezés, a kivitelezés, a karbantartás és az üzemeltetés feladatát is. Kérdésre válaszolva a főpolgármester azt mondta: a főváros saját forrásból 5,3 milliárd forintot biztosít a megvalósításhoz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Felakasztós üzemmód az új YOGA tabletekben

szo okt 11 , 2014
A Lenovo bejelentette a YOGA tablet termékvonalának bővítését. Első alkalommal szerepelnek a kínálatban windowsos modellek, 8 és 10 hüvelykes méretben. Az új modellek nagyfelbontású kamerákkal, Intel processzorokkal, nagysebességű wifivel és az Intel XMM 7160 modem révén opcionális 4G kapcsolattal rendelkeznek. Az új YOGA Tablet 2-t intuitívvá és szórakoztatóvá teszi, hogy […]