Albérlet: magyar applikáció segíthet az árak összehasonlításában

Egyre átláthatatlanabbak a magyarországi albérletpiac hirdetései, egy ingatlant akár 15-20 hirdetésben is kínálhatnak, több tízezer forintos különbséggel – közölte az arminimum.hu, hirdetés összehasonlító portál.

Az árminimum szerint ugyanazt az ingatlant a legdrágább ajánlat átlagosan havi 37 ezer forinttal drágábban hirdeti, mint a legolcsóbb. A havi 234 ezer forintos átlagárral számolva ez 16 százalékos különbséget jelent – tették hozzá. Magyarországon egy adott napon piacon lévő 45-50 ezer albérleti hirdetés valójában csak 15-17 ezer bérleményt takar, és továbbra is igaz, hogy az albérletek döntő többségét csak a tulajdonos hirdeti. Miközben az árak emelkedése nem állt meg, a jó albérleteket sokszor megtekintés nélkül is lefoglalják a vevők. A közleményben Faragó Péter, a Realmonitor Kft. – a program fejlesztőjének – egyik ügyvezetője kifejtette, tavaly országosan tíz százalékkal drágultak a kiadó ingatlanok, és csupán a fővárosi albérletek drágulása mérséklődött kissé, öt százalék körüli mértékben. A vidéki városokban ugyanakkor a 15 százalékot is meghaladhatja a drágulás mértéke, ha a településen ipari beruházások indulnak – írták.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Téves riasztásnak bizonyult a Demokrata Párt bejelentése a hackertámadásról

szo aug 25 , 2018
Téves riasztásnak bizonyult az amerikai Demokrata Párt irányító testülete, az Országos Demokrata Bizottság bejelentése az adatbázisa elleni hackertámadásról. A párt kiberbiztonságért felelős tisztségviselője, Bob Lord közleményben tudatta, hogy nem kibertámadás történt a párt adatbázisának megszerzése érdekében, hanem egy külső fél biztonsági ellenőrzés céljából úgynevezett mockup fájlt, azaz sablont hozott létre […]