Alapkövet tett le Maglódon a Magyar Posta

Posta MaglódLetették a Magyar Posta Központi Csomagfeldolgozójának alapkövét Maglódon.

A Magyar Posta Zrt. közleménye szerint zöldmezős beruházással több tízmilliárd forintból épül a csomagfeldolgozó. Az új üzemcsarnok 38 ezer négyzetméter alapterületű, több mint kétszer akkora, mint a fóti logisztikai üzem. A csarnokot 80 ezer négyzetméternyi külső burkolt terület és 140 ezer négyzetméternyi zöldterület veszi körül. Az üzem két oldalán 84 dokkoló- és 24 szintbeli ipari, valamint két extra kaput helyeznek el, amelyek a kézbesítő járművek, illetve a szállító kamionok kezelését, a csomagok rakodását segítik majd.

Az üzemben egyidőben akár 120 kézbesítő jármű kezelhető. A telephelyen mintegy nyolcszáz fő foglalkoztatását tervezi a posta. A jövő év októberére elkészülő ingatlan Magyarország legnagyobb automatizált csomagfeldolgozója lesz. A tervek szerint 4 fővárosi és 19 vidéki üzem működését fogja majd össze. A most épülő üzembe automata csomagszortírozó rendszert is telepít a Magyar Posta. A szortírozó rendszer óránként akár 32 ezer darab csomag feldolgozására lesz képes.

A Magyar Posta MPL+ programjának keretében mintegy 50 milliárd forintból újítja meg a teljes postai logisztikai infrastruktúrát, automatizálja a működést, és informatikai megoldásokat épít be. 2023-ig országosan 23 depóból álló logisztikai hálózatot alakít ki (19 vidéki és négy fővárosi üzemmel), amely a középtávon várhatóan megduplázódó csomagmennyiséget is képes lesz, akár a kiugró időszakokban is rugalmasan kezelni.

2022 elejéig a tervezett 19 depóból már tíz megépült, további hat építése pedig folyamatban van – olvasható a posta közleményében.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Végre megállapodott a Vodafone és az AMC Networks

ked okt 4 , 2022
A Vodafone és az AMC Networks International (AMCNI) megállapodott a terjesztési szolgáltatás hosszútávú folytatásáról. Fontos hazai és nemzetközi sportmérkőzéseket és a legkedveltebb ismeretterjesztő és szórakoztató csatornák tartalmait élvezhetik továbbra is zavartalanul a Vodafone Magyarország televíziós előfizetői. Az AMCNI és a Vodafone együttműködése évekre nyúlik vissza. A felek a közelmúltban a terjesztési […]
Better Call Saul