Alamuszi támadások lehetetlenítik el a vállalatokat

A QUADRON RENDSZER Információvédelmi Kft. előrejelzése szerint idén az it-biztonsági trendek tekintetében számos tényező előre látható. Exponenciálisan növekszik majd a digitális incidensek száma, nagy komplexitású, célzott támadások várhatóak. Pontosan látható azoknak a szoftvereknek és verzióknak a listája, amelyek 2016-ban kerülnek „End-of-Life” kategóriába, azaz amikor a gyártó már nem ad sem támogatást, sem javító patch-eket az adott kódhoz. Ezen rendszerek meglátásunk szerint könnyű célponttá válhatnak idén.

Tavaly beindult “wearables”, azaz hordható elektronikai termékek piaci trendje 2016-ban beépül a mindennapjainkba, legyen szó Apple Watch-ról, fitness karkötőkről, automatizált inzulin-adagolókról, viselhető kamerákról vagy okos ruhákról. Csak reménykedni lehet, hogy az általuk folyamatosan gyűjtött személyes adatokat mindenki képes lesz biztonságban tartani. A hordható eszközök mellett a statisztikák szerint több százmilliónyi új IoT technológia fog a világhálóhoz csatlakozni. A legalattomosabb változás 2016-ban a támadások természetében fog bekövetkezni. A támadások elsődleges célja eddig főleg az adatok eltulajdonítása vagy megsemmisítése volt, az újgenerációs támadások viszont már az adatok és adatfolyamok manipulációját veszik célkeresztbe. Ezzel a technikával nemcsak megkárosítani lesznek képesek a támadók a vállalatokat, hanem ellehetetleníteni is, sőt akár teljes üzemleállást elérni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Tanulni kezdenek a gépek: 2016 legfontosabb távközlési trendjei V.

szo febr 6 , 2016
A Telenor Research szakértői szerint 2016-ban hat fontos trend uralja majd a távközlési ipart. A digitális szolgáltatásokba és eszközökbe egyre mélyebben integrált gépek nem csupán megjeleníteni képesek a tartalmakat, hanem azok egyre nagyobb részét meg is értik. Ez a gépi tanulási technológiák fejlődésének eredménye, amely azért ért el áttörést, mert […]

És még ez is...