Ál-antivírussal verik át a népeket

virusEgyre több hamis antivírus program jelenik meg a mobilos alkalmazás boltokban. A Kaspersky Lab nemrégiben két ilyen programot azonosított, amelyek a vállalat különböző biztonságvédelmi megoldásait utánozták két különböző alkalmazásboltban is.

Az első hamis applikációt a Windows Phone Store-ban fedezték fel, és Kaspersky Mobile néven volt elérhető, ami azért érdekes, mert az orosz kiberbiztonsági cégnek sosem volt ilyen elnevezésű biztonsági megoldása, de a csalók az eleve félrevezető elnevezéssel és arculattal egyszerűen megtévesztették és megkárosították a felhasználókat.

A második hamis applikáció a Kaspersky Anti-Virus 2014 elnevezést kapta, és a Google Play áruházban kellette magát. A cégnek ilyen névvel sincs mobilbiztonsági megoldása. Az ál-antivírus készítői egyszerűen lemásolták a vállalat Kaspersky Internet Security for Android megoldásának teljes arculatát. Azonban az applikáció megvásárlása után a felhasználó egy „üres” alkalmazást kapott, hiszen az app semmilyen funkcionalitással sem bírt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Telenor: itt a HTC One (M8)

ked máj 20 , 2014
Már kapható a HTC One (M8) a Telenornál. A tajvani gyártó legújabb csúcsmobiljában nagy hangsúlyt helyezett a minőségi és egyedi megjelenésre: a 160 grammos okostelefon házának 90 százalékát fém alkotja. Az előlap aljára és tetejére egy-egy sztereó BoomSound hangszóró került, amely az új hangrendszernek és hangszórókamráknak köszönhetően – minőségromlás nélkül […]
Android

Friss, ropogós