Akkutippek VII.

toshibaBár a gyártók nagy gondot fordítanak a laptopok, tabletek, telefonok fogyasztásának csökkentésére, és egyúttal a beépített áramforrás üzemidejének meghosszabbítására, azért az üzemidő meghosszabbításának több trükkje is van.

A kettő az egyben trükk
A kettő az egyben eszközök általában egy tabletet és egy megfelelő dokkolót (egy billentyűzetet) tartalmaznak. Ezekbe a csatolt részekbe több gyártó is kiegészítő akkumulátort épít be. A Toshiba például a közelmúltban mutatta be Satellite Click Mini nevű eszközét. Ebbe alacsony fogyasztású Intel Atom processzor működik. A billentyűzet egy kiegészítő akkumulátort is tartalmaz, így notebook üzemideje a gyári adatok alapján akár 13 óra is lehet. Ezzel egy hosszabb repülőutat, vagy másfél munkanapot is “túlélhetünk”. Az egészben az a legjobb, hogy a kis laptop (illetve a fejlesztő) helyettünk gondolkodik. Amikor akkumulátorról használjuk, először a billentyűzetben lévő áramforrást fogyasztja, így amikor az lemerül, a tablet önállóan, érintésvezérléssel is használható marad. Hálózatra kapcsolva ugyanezt végzi fordítva: először a táblagép töltődik fel, majd amikor ez megtörtént, a kiegészítő akku következik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Az ipari rendszereket védi a Check Point új megoldása

hét jún 15 , 2015
A Check Point Software Technologies Ltd. bejelentette az átfogó ipari irányító rendszerek (ICS – Industrial Control Systems) biztonsági megoldásának bővítését a legújabb 1200R biztonsági gateway appliance-el, a SCADA (folyamatmegjelenítő rendszer) hálózatok láthatóságának és ellenőrzésének erősítésével, valamint a SCADA környezeteket célzó fenyegetések észlelésével és kivédésével. Napjaink olyan alapvető szolgáltatásait mint a […]

Friss, ropogós