Akciózik a G Data: vissza a gyökerekhez

Petranyi-szellAndrasFebruárban több ezer magyar weboldal-tulajdonosnak ajánlotta fel a Tárhely.Eu és a G Data magyarországi képviselete, hogy végezzen ingyenes vírusvizsgálatot számítógépén a G Data szoftverével. Ennek tapasztalatairól kérdeztük Petrányi-Széll Andrást, a G Data magyarországi képviseletének marketingvezetőjét.

– Milyen tapasztalatokat szereztek az akcióval?
– Sajnos rendkívül nehéz az emberek érdeklődését felébreszteni a biztonság iránt, mindenki csak akkor kezd el vírusirtóval foglalkozni, amikor már baj van. Még azok is, akik felelős informatikai munkát végeznek – például weboldalakat szerkesztenek – sokszor hanyagok a saját gépük védelmével kapcsolatban, vagy valamilyen téves sérthetetlenségi képzetük alakul ki. Pedig mind Windowsra, mind OS X operációs rendszerre és Andoridra szükség van valamilyen védelmi programra. A közvetlen tapasztalatunk, hogy vissza kell menni a gyökerekhez, és meg kell értetni az emberekkel, hogy miért fontos a biztonság, majd azt, hogy a számítógépükkel és az operációs rendszerükkel együtt sajnos még nem fizették meg a biztonságuk árát. Sajnálatos az is, hogy az ingyenes antivírus programok igazából maximum a szakértő informatikus felhasználók számára ajánlottak, mégis a legtapasztalatlanabbak használják őket a legtöbbször.

– Mennyien éltek a lehetőséggel?
– Csak alacsony számokról tudunk még beszámolni, hiszen csak most indult az akció. Eddig néhány tucatnyian vették igénybe a promóciós kódot.

– A G Data tervez-e hasonló akciót?
– Folyamatosan próbáljuk a felhasználókat biztonságra oktatni, ezért blogolunk a virusirto.hu oldalon, és hívjuk fel folyamatosan a követőink figyelmét az új veszélyekre a Facebookon. Kereskedelmi akciókat is rendszeresen indítunk, mind az otthoni, mind a vállalati felhasználók számára. Támogatjuk például az oktatást – rendkívül kedvező áron és feltétekkel kínálunk licenceket általános- és középiskolák, valamint felsőoktatási intézmények számára.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Nokia Lumia 1320: elsőként a Telenornál

sze márc 5 , 2014
A Telenor számos készülékújdonsággal várja a tavaszt, köztük egy igazi különlegességgel a Nokia és a Windows Phone rajongói számára. A gigantikus méretű kijelzővel rendelkező Nokia Lumia 1320 elsőként a Telenor kínálatában érhető el a hazai mobilszolgáltatók közül, február 27-től. A készülék All-in L tarifacsomaggal már nulla forintért megvásárolható két év […]

És még ez is...