Akármennyire odafigyelsz, érhet meglepetés: roaming akadémia

meglepoItt a nyár, rengetegen utaznak, roamingolnak. Az aktualitásra tekintettel, egyben a korábbi évek tapasztalataira támaszkodva, a roaminggal kérdéskörében történő jobb eligazodás érdekében a Média-és Hírközlési Biztos az alábbi néhány tanáccsal segít.

16. Lehetséges az, hogy külföldi tartózkodást követően olyan tételek (pl. csoporton, flottán belüli hívás, lebeszélhető percek) is kiszámlázásra kerülnek, amelyek – a havidíj részeiként – korábban nem szerepeltek a számlában?
Az előfizetői szerződésben szereplő díjtételek – ellenkező kikötés hiányában – belföldi hálózatra vonatkoznak, azaz csak Magyarországon belül érvényesek. Ha roaming szolgáltatást veszünk igénybe, akkor minden olyan hívás, hívásfogadás, SMS küldés, internet használat, amely külföldön történik, díjköteles, és ezekre a belföldön szokásos díjszabás nem érvényes. A szolgáltatónak lehet olyan díjcsomagja, amelyben a roaming szolgáltatásra vonatkozóan is meghatároz lebeszélhető perceket, küldhető SMS-eket, leforgalmazható adatmennyiséget. Ez azonban csak néhány díjcsomagjára igaz és nem biztos, hogy a díjcsomag többi része/feltétele megfelel az Ön telefonálási szokásainak (lásd 15. pont).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Ívelt monitorokkal támadja a játékosok pénztárcáját az Acer

pén júl 17 , 2015
ShareTweetPinShareAz Acer két ultra-széles, 21:9 képaránnyal rendelkező ívelt monitort jelentett be. Az Acer XR341CK júniustól, az Acer XZ350CU júliustól vásárolható meg. Mindkettő termék dedikált Frame Rate Sync technológiával rendelkezik. (A Predator X34 modell a világ első ívelt monitora NVIDIA G-SYNC technológiával felvértezve, ez már 2015. Áprilisában megjelent – tulajdonképp ez […]
monitor

És még ez is...