Ahogy várható volt: a GVH jóváhagyta az Invitech akvizícióját

Jászai Gellért 4iGA 4iG tulajdonába került az Invitech ICT Services Kft. (Invitech), miután a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) múlt heti jóváhagyását követően a tranzakció pénzügyi zárása is megtörtént – közölte a 4iG.

Az akvizícióval a 4iG újabb jelentős lépést tett annak érdekében, hogy az informatika mellett a telekommunikációs piacon is az egyik meghatározó szereplővé váljon Magyarországon, illetve a régióban. A tranzakcióval a magyar telekommunikációs és informatikai hálózati piac kiemelkedő szereplője csatlakozik a 4iG cégcsoporthoz. A 4iG és az Invitech, együttesen már az infokommunikációs szolgáltatások több területén is az egyik vezető szereplőnek számít Magyarországon. A társaság értékét a cég több mint 600 munkavállalója, ötezer ügyfele, valamint az ország második legnagyobb – 11 ezer kilométer hosszú – saját optikai gerinchálózata jelenti, miközben 23 ezer végfelhasználó it-eszközét üzemelteti, és öt saját adatközponttal rendelkezik. Az Invitech infrastruktúra szolgáltatásait az összes hazai mobilszolgáltató igénybe veszi.

Jászai Gellért, a társaság elnök-vezérigazgatója a közleményben hangsúlyozta: stratégiai befektetésként tekintenek az Invitechre, a társaságnál dolgozó munkatársak szaktudására, a vállalat professzionális szolgáltatásaira alapozva szeretnének a jövőben tovább építkezni a hazai és nemzetközi piacon. A 4iG magyarországi infokommunikációs piac egyik legnagyobb szereplője. A vállalat több mint 25 éve jelen van az iparági, és iparágfüggetlen innovatív technológiák területén, továbbá a cégcsoport a telekommunikáció, illetve műholdas kommunikáció terén is folyamatosan bővíti érdekeltségeit és szolgáltatásait. Több mint 1200 dolgozót foglalkoztat, árbevétele tavaly 57,3 milliárd forint volt. A tőkepiaci társaság idén tavasszal az Antenna Hungáriával közös expanziós stratégiát, valamint jelentős magyarországi és nemzetközi akvizíciókat jelentett be, amelyek sikeres lezárásával a 4iG az informatika mellett a távközlési iparág egyik meghatározó szereplőjévé válhat. A magyar állammal kötött stratégiai partneri megállapodásnak köszönhetően a 4iG még az idén többségi tulajdont szerezhet az Antenna Hungária Zrt.-ben is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Upsz: a perelhetők a webáruházak, ha nem akadálymentesek

szo okt 2 , 2021
A közszolgáltatásban biztosítani kell az esélyegyenlőséget – mondta ki a Fővárosi Törvényszék egy áruházlánc és egy látássérült jogvitája kapcsán. A Fővárosi Törvényszék közleménye szerint egy magánszemély az ombudsmanhoz – Alapvető Jogok Biztosának Hivatalához – fordult azért, mert álláspontja szerint egy áruházlánc megsértette az egyenlő bánásmód követelményét és fogyatékosságon alapuló közvetlen […]

Friss, ropogós