Ahogy megjósolták: megtámadták az öt legnagyobb orosz bankot

Az öt orosz legnagyobb orosz bank elleni túlterheléses (DDoS-) hackertámadásokat hárított el hétfőn a Rosztyelekom — közölte pénteken az orosz állami telekommunikációs társaság.

A TCP SYN Flood (szolgáltatás-megtagadással járó elárasztásos) típusú támadás csúcsteljesítménye másodperceként 3,2 millió csomag volt. A leghuzamosabb támadás több mint két órán át tartott. A Rosztyelekom nem nevezte meg a célpontokat, arra hivatkozva, hogy azok mind az ügyfelei voltak. A vállalat szakértői megállapították, hogy a forgalom egy részét otthoni felhasználók IoT rendszerbe bekapcsolt routerei segítségével generálták. A múlt héten hasonló támadás érte a német Deutche Telekom és az az Eircom szolgáltatót.

Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) múlt pénteken jelentette be, hogy tudomást szerzett egy külföldi titkosszolgálatok által hétfőre előkészített, jelentős kibertámadásról, amelynek célja az orosz pénzügyi rendszer destabilizálása. Az előrejelzés szerint az akciót közösségi oldalakon megjelentett és sms-ben elküldött, az orosz bankrendszer csődjéről szóló álhírek tömegének kellett volna kísérnie. Az FSZB közölte, hogy megtették az elhárításhoz szükséges ellenintézkedéseket. Hétfő este az orosz VTB bank közölte, hogy weboldalait DDoS-támadás érte, de ez nem okozott fennakadást a működésében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Egy lépés vissza: december közepétől szünetel a mobilos jegyvásárlás

hét dec 12 , 2016
Jogszabályi előírások miatt december 15-én éjféltől szünetel a mobilos vasúti menetjegyváltás — közölte a Magyar Államvasutak Zrt. (MÁV) pénteken az MTI-vel. A vasúttársaság a bankkártyás fizetést ajánlja azoknak, akik december közepétől az interneten vásárolnak vonatjegyet. Elővételes jegyet a mobilegyenleg terhére tizenöt napos elővétellel is lehet vásárolni a határidőig. A változásról a […]
Vonat, MÁV, gyerek

Friss, ropogós