Agy-gyantát a dolgozóknak

mezga-kobukiSallai György, a KPMG információbiztonsági tanácsadásért felelős igazgatója szerint az információbiztonság érdekében a különböző hardveres és szoftveres megoldások mellett öt további intézkedés megkerülhetetlen.

2. Munkavállalók képzése
Az adatvesztések második leggyakoribb oka humán kockázatra vezethető vissza. Ezeket akár egy olyan költségkímélő biztonsági tréninggel is meg lehet akadályozni, amelyik nyomatékosan felhívja a dolgozók figyelmét a „Password1234” jelszó használatának veszélyeire vagy a post-it cédulákra írt jelszavak kockázatára. Ha a szervezet nem látja az előtte álló kockázatok erdejét, social engineering vizsgálattal feltárhatja a neuralgikus pontokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Az uniós helyzet rossz, a magyar mégrosszabb

sze febr 17 , 2016
A Blancco Technology Group friss felmérése szerint az új európai adatvédelmi rendeletet az informatikai vezetők 48 százaléka ismeri. Negyven százalékuk úgy gondolja, hogy már valamennyire felkészült a követelmények teljesítésére, de 16 százalékuk még nem talált eljárást az adatok megfelelő törlésére. Kilenc százalékuk bizonytalan abban, hogy a folyamatnak hogyan kezdjen neki, 15 […]