Agárdi Szilvia: a “Lapról hangra” nagy segítség a látássérülteknek

Agardi-SzilviaBemutatták a Vodafone Magyarország Alapítvány és az Informatika a Látássérültekért Alapítvány összefogásával megvalósult „Lapról hangra Felolvasói Alkalmazás”, amelynek célja, hogy könnyebbé tegye a látássérültek számára híreket, újságcikkeket felolvasó önkéntesek munkáját. Az alkalmazás elindítása mellett az Informatika a Látássérültekért Alapítvány egy éves együttműködési megállapodást írt alá három hazai oktatási intézménnyel, amelynek hallgatói és dolgozói az elkövetkező egy év során önkéntes munkában, havonta több mint 300 újságcikket olvasnak és töltenek fel a látássérültek számára létrehozott „Lapról hangra” oldalra.

„A látássérültek számára különösen fontos, hogy a felolvasó képes-e színessé, személyessé tenni az olvasott szöveget, hogy kellemes-e a hangja, stílusa. A három iskola kommunikációs, illetve beszédkészség-fejlesztő képzésében részesülő hallgatói által felolvasott szövegek ily módon valódi csemegét jelentenek majd nekünk. Az együttműködéssel jelentősen megnövekszik, és folyamatosan frissül az oldalra feltöltött cikkek mennyisége is, ami komoly segítség látássérült felhasználóink – köztük jómagam – számára” – mondta Agárdi Szilvia látássérült énekeső, a Vodafone Főállású Angyala.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Twitter: mostantól van az USA, a többi a resztli

csü ápr 23 , 2015
A Twitter ma több változást jelentett be. Elindították például a Periscope nevű élő, interaktív videoalkalmazást, amellyel egyetlen érintéssel oda “teleportálhat” a felhasználó, ahová csak szeretne, vagy akár privátban sugározhat videót pár embernek vagy akár nyilvánosan az egész világnak is. A Periscope zökkenőmentesen illeszkedik a Twitter szolgáltatásába, így élőben osztható meg […]

És még ez is...