Áder: a hatékony telekommunikáció növeli a lehetőségeket

1

Ader-JanosA hatékony telekommunikáció növeli lehetőségeinket, nyitottságunkat, szabadságunkat és biztonságunkat – fogalmazott Áder János köztársasági elnök a Nemzetközi Távközlési Egyesület (ITU) világkonferenciájának gálaestjén hétfőn, Budapesten. A telekommunikáció az első távírók óta mindig a tudásátadás eszköze volt; azé a tudásátadásé, amely az információk megosztása révén hihetetlen mértékben felgyorsult. Egy mai okostelefon százezerszer gyorsabban továbbít adatot, mint ahogy az Apolló 11 kommunikált a földi irányítóközponttal 1969-ben — jegyezte meg az államfő. Áder hangsúlyozta, hogy a XX. század második felére kibontakozott információs forradalom csaknem teljes egészében a magánvállalkozások fejlesztéseinek köszönhető. A köztársasági elnök úgy vélte, Magyarország kíváncsi nemzet, Puskás Tivadar 1893-as találmánya óta a digitális korig a magyar feltalálók ötleteikkel, felfedezéseikkel megváltoztatták a világot, újító szellemüknek pedig méltó örökösei vannak ma is – fogalmazott az elnök. (És így tovább, és így tovább. Érdekes lenne tudni ki volt a szövegíró, mert ritkán hallani ennyi butuska általánosságot. A -szerk- megj.)

One thought on “Áder: a hatékony telekommunikáció növeli a lehetőségeket

  1. Tisztelt Szerkesztőség! Azon örvendezzen inkább, hogy ezt a sok butuska általánoságot, ezt a semmit-mondás gyűjteményt jó alacsony hatásfokon közvetítik!
    1893-as találmánya a Puskás halála előtt egy hónappal beindult Telefonhímondó, melynek első üzenete ez volt: "Üdvözöljük Budapest lakosságát. Üdvözöljük olyan szokatlan módon, amely páratlan az egész világon. Üdvözöljük az első várost, amelyből a Telefonhírmondó az egész világon győzedelmes útjára indul"
    Azóta tényleg sokat fejlődtünk, aki ezt nem hiszi üljön át egy másik autóba (BM után szabadon), meg ne fagyjon, vagy hallgassa vonalas telefonját a választások előtti időszakban.
    Csőpostáról nem volt szó? Vakondvadászhoz pedig illene.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Új digitális jegyzetfüzet a Toshibától

sze okt 14 , 2015
A Toshiba bejelentette a dynaPad elnevezésű Windows 10-es tabletet. A készülék 6,9 mm vastag és 549 gramm tömegű – ezért nevezi a gyártó a világ legkönnyebb és legvékonyabb1 30 cm (12”) tabletjének. A dynaPad mobil számítógépként is használható, vékony és könnyű teljes méretű billentyűzettel. A dynaPad WUXGA+ (1920 x 1280) […]