Adathalászok pécézték ki az OTP-t

asztalEgy, az interneten terjedő adathalász e-mailben ismeretlenek az OTP Bankra hivatkozva próbálnak meg személyes és bankkártyaadatokat kicsalni a bank ügyfeleitől; a levél hamis, a benne található hivatkozásra kattintva az ügyfelek egy adathalász oldalra jutnak – hívta fel a figyelmet az OTP Bank. A bank az MTI-hez eljuttatott közleményében leszögezi: soha nem kért és nem kér e-mailben ügyféladatokat, szolgáltatás-megerősítést. Amennyiben a bank tájékoztatása késve ér el valakit, aki adatait már megadta, haladéktalanul lépjen kapcsolatba az OTP Bankkal a 06-1-3666-666 telefonszámon, vagy e-mailben, a bank honlapján keresztül – hívta fel a figyelmet az OTP. A hitelintézet a visszaélési kísérlet miatt megtette a szükséges biztonsági intézkedéseket és jogi lépéseket – hangsúlyozzák a közleményben.

A bank péntek estig nem szerzett tudomást káreseményről az adathalász támadási kísérlet miatt. Évente többször tapasztalható a csütörtökihez hasonló adathalász támadási kísérlet szinte minden bank esetében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Obamának kezd leesni a tantusz

szo febr 1 , 2014
Barack Obama a CNN amerikai hírtelevíziónak nyilatkozva elismerte, hogy a Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) lelepleződött titkos és kiterjedt adatgyűjtési gyakorlata megrendítette az amerikaiak és a szövetségesek bizalmát, amelyet nehéz lesz visszaszerezni. “Időbe fog telni a bizalom visszaszerzése. Munkába fog telni, részben azért, mert a technika olyan sebes ütemben haladt előre, hogy […]

Friss, ropogós