Adathalászok célkeresztjében az Extreme Digital ügyfelei

Adathalászok próbálkoznak az Extreme Digital ügyfeleinél – közölte az online kereskedő. A tájékoztatás szerint ismeretlenek a vállalat nevében tömegesen küldtek ki hamis üzeneteket „A megrendelés számlája” tárggyal. Ebben 7990 forint értékű termék árának visszatérítését ígérték olyan ügyfeleknek, akik ilyen árucikket nem is rendeltek az Extreme Digitáltól. A cég felhívta a figyelmet arra: az internetes csalók az általuk készített hamis oldalon a felhasználók bankkártya-adatainak megadását kérték, hogy internetes fizetésre alkalmas adatokat lopjanak el a felhasználóktól. Az Extreme Digitáltól érkező levelekben található linkek mindig a www.edigital.hu oldalra mutatnak, nem vezetnek közvetlenül online fizetési oldalakra – tájékoztatott a webáruház.

Extreme Digital eredmények
2015 végén új tulajdonos lépett színre, azóta a forgalom nőtt, az üzemi, vagy az adózott eredmények csökkentek. A 2017-es tört üzleti év veszteségeiből azonban nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, hisz épp az év végi bevásárlási őrület eladásai hiányoznak. A cég beszámolója szerint kedvezőtlenül hatottak az eredményre a 2017-ben történt bérfejlesztések, és megnövekedett futárköltségek is. A társaság tulajdonosai a Genesis Alpha GmbH (50,48%), és az ED Group Vagyonkezelő Kft. (49,52%).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Német legfelsőbb bíróság: nem büntethető a nyílt wifi üzemeltetése

hét júl 30 , 2018
ShareTweetPinShareNem lehet gondatlanság miatt vádat emelni azok ellen, akik nem védik jelszóval a wifi-hálózatukat, ha azon keresztül valaki jogsértő tartalmakat tölt fel a világhálóra – döntött csütörtökön a német legfelsőbb bíróság. A döntés mérföldkő lehet a németországi internetpenetráció szempontjából, sok helyen ugyanis pont amiatt nincs nyilvánosan, jelszó nélkül használható vezeték […]
ZX-81

És még ez is...