Adathalász csalókra figyelmeztet az MVM

adathalászatAz MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. ügyfelei az utóbbi időszakban ismét adathalász csalók által küldött hamis számlaértesítőket kaptak.

Az állami energiacég közleménye szerint a csalók különböző, jellemzően nem magyar e-mail címekről küldik ki az adathalász levelet, amelyben az adatok gyakran nem pontosak, a számla összege jellemzően nem felel meg a fogyasztás alapján várt értéknek. Az MVM Next számlaértesítői kizárólag az [email protected], a [email protected] vagy az onlineugyfe[email protected] feladói címekről érkezhetnek a fogyasztóhoz.

Az MVM Next által kibocsátott elektronikus számlákon vagy számlaértesítőkön minden esetben szerepel az ügyfél MVM Nextnél vezetett folyószámlájának száma, a számla száma, illetve az átutaláshoz szükséges adatok. A közlemény emlékeztet arra is, hogy az MVM Next online ügyfélszolgálati honlapján sosem kérik az ügyfelek bankkártya adatait. A társaság az ügyfelek tájékoztatása érdekében tájékoztató oldalt hozott létre.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Zongora-pedagógiai applikáció készült

pén márc 31 , 2023
Zongora-pedagógiai applikációt készített Nagy János Yancha Erkel-díjas zongoraművész. Az alkalmazás a dzsessz működésének, tanításának könnyen követhető formáját mutatja be. A szokatlan, újszerű applikáció az improvizatív műfaj tematikus oktatásáról szól, szem előtt tartva azt is, hogy ne vesszen el a dzsessz egyedi, csak az előadóhoz és az adott pillanathoz kötődő unikális […]
Nagy János Yancha Erkel-díjas zongoraművész

És még ez is...