Adatcunami várható a foci vb miatt

stadionA 2014-es labdarúgó világbajnokság mérkőzéseit, vagy legalábbis azok legérdekesebb momentumait várhatóan több millió ember követi majd interneten. A Cisco előrejelzése szerint a videó streaming és az ip-közvetítés a brazíliai világbajnokság alatt várhatóan 4,3 exabájt1 internetes adatforgalmat fog generálni, amely háromszor akkora mennyiség, mint Brazília teljes szélessávú adatforgalma egy hónap alatt. A stadionokba látogató 60 ezer ember, és a helyszínek között utazó szurkolók által generált adatforgalom szintén kiemelkedő lesz a világverseny alatt, és meg fogja haladni azt az adatmennyiséget, amit Brazília összes okostelefonja átlagosan a legforgalmasabb időszakokban generál.

Az internet és a sportesemények ma már szinte elválaszthatatlanok egymástól, a nézők egyre több interaktivitást és multimédiás élményeket igényelnek. Sőt már a világversenyek világán kívül is egyre több sportlétesítmény fektet hangsúlyt ezek kielégítésére. A szurkolók számára egyre fontosabb, hogy a sportstadionok hálózatához kapcsolódva egyedi tartalmakat élvezhessenek, illetve élményeiket megoszthassák egymással, vagy a közösségi felületeken, elsősorban okostelefonjaikon keresztül — áll a Cisco jelentésében.

A Cisco előrejelzése szerint négy év múlva a globális ip-alapú adatforgalom várhatóan eléri majd a havi 132 exabájtot. Ez az adatmennyiség nagyjából megfelel annak, mintha egyszerre 8,8 milliárd ember streamelné Ultra-HD/4K felbontásban a világbajnokság döntőjét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Így használhatók ki a rendszerfelügyeleti megoldások előnyei II.

szo jún 21 , 2014
A Novell szakemberei szerint a modern rendszerfelügyeleti megoldások az alapvető célok mellett már jól használhatók a változások, illetve a sebezhetőségek követésére és feltárására, valamint a megfelelőség ellenőrzésére is. Nézzük mire is használhatók ezek az alkalmazások: Igazoljuk a megfelelőséget! A legjobb rendszerfelügyeleti eszközök nem csupán a sebezhetőségek elhárításához készítenek hasznos jelentéseket, […]

Friss, ropogós