Adatbiztonság: a Budapest Bank az Invitelt választotta

Invitel-Budapest-Bank-Martha-Imre-Zolnai-GyorgyA bankszektor számára ma már elengedhetetlen a legmagasabb szintű it-biztonság és a redundancia megteremtése. Így amikor a Budapest Bank a tulajdonosváltást követően elköltöztette tartalék adatközpontját az előző tulajdonostól független helyre, olyan szolgáltatót keresett, amely a magas biztonsági követelményeket és számos egyedi igényt is teljesíteni tud. Az Invitel a Budapest Banktól az elkövetkező öt évre több százmilliós nagyságrendű informatikai megbízást kapott, amelynek keretében biztosítja a pénzintézet teljes adatvagyonához kapcsolódó infokommunikációs szolgáltatásokat.

„Egy bank működésének alapja a stabil, megbízható informatikai infrastruktúra. A 2014 decemberében kiírt tenderünk során is ez volt az egyik legfontosabb szempont, amellett, hogy a szolgáltatónak a kiírásban szereplő nemzetközi elvárásoknak is meg kellett felelnie. A megbízást végül az Invitel nyerte el, mivel a tenderen mind szakmailag, mind a kivitelezési képességét tekintve teljesítette az elvárásokat. Nagyon örülök, hogy egy olyan adatközpontot sikerült kialakítanunk, amely minden tekintetben megfelel az elvárt biztonsági követelményeknek, és stabil alapja a Budapest Bank üzletmenetének” – mondta el Kelemen Bálint, a Budapest Bank IT igazgatója.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Rekord árbevételt ér el a Starschema

pén dec 11 , 2015
Több mint egymilliárd forint éves árbevételt jelentett be a fejlett üzleti intelligencia, adatvirtualizációs és Big Data technológiákkal foglalkozó Starschema. A cég 2015-ben az előző évhez képest várhatóan több mint nyolcvan százalékos bevétel növekedést ér el, és harminc fővel bővíti csapatát. A Starschema megrendeléseinek jelentős része a tengerentúlról érkezik, amerikai irodájukat […]