Ablonczy Balázs bejelentette a távozását az SAP éléről

Bejelentette távozását az SAP Hungary Kft. ügyvezető igazgatója. Ablonczy Balázs saját döntéséből, több mint tíz évnyi sikeres cégvezetés után távozik a társaságtól.

Ablonczy 2008 végén csatlakozott az SAP-hoz, a szoftvervállalat hazai ügyvezető igazgatójaként. Irányítása alatt a cég Magyarország legnagyobb it-vállalatai közé emelkedett, meghaladva a 34 milliárd forintos árbevételt és az 1100 fős munkavállalói létszámot. Ügyvezetése alatt a vállalat nemcsak az árbevételét, a dolgozói létszámát növelte több mint kétszeresére, de megduplázta piaci részesedését is. Ablonczy nevéhez fűződik továbbá az új, felhőalapú technológiára építkező üzleti stratégia bevezetése, számos SAP-s beruházás Magyarországra hívása, megvalósítása, a Kormánnyal kötött stratégiai együttműködési megállapodás tető alá hozása, több üzleti díj elnyerése. „A több mint tíz évnyi, sikeres SAP-s cégvezetés után úgy döntöttem, új kihívásokat keresek a hazai piacon”- mondta Ablonczy. A vállalatvezető hozzátette: „az évek alatt stabil csapatot tudtam felépíteni, amely továbbviszi az elért eredményeket és a nemzetközi vállalatcsoporton belül szerzett jó hírnevet.” Ablonczy Balázs a zökkenőmentes átvétel érdekében 2019. január 31-ig segíti az új ügyvezető munkáját.

Az SAP Hungary Kft. ügyvezető igazgatói posztját 2019. január 1-től Pintér Szabolcs tölti be. A szakember 2007 óta dolgozik a hazai vállalatnál. SAP-s karrierjét presales szakértőként kezdte, majd értékesítőként a ranglétrán egyre feljebb haladva elérte a szektorvezetői pozíciót. E tisztségben az egyik legfontosabb üzletágat vezette, és számos regionális jelentőségű ügyfél megszerzése kapcsolódik a nevéhez. A szakember diplomáit a Corvinus, valamint a Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen szerezte.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Durva veszteséggel zárta az évet a BalaBit

pén dec 28 , 2018
Idén januárban a Balabit-cégcsoportot a korábbi tulajdonosok eladták a Quest-csoporthoz tartozó -nek, így a Balabit-Europe Kft. (Balabit) is az amerikai szoftverfejlesztő vállalat érdekeltségébe került. A felvásárlás előtt a Balabit tulajdonosai a Balabit SA 6,02 százalék tulajdoni hányaddal, és a Balabit IT Security Deutschland GmbH volt 93,98 százalék tulajdoni résszel. A Balabit […]