ABB: ha ezt Asimov megélhette volna

asimovxAz ABB integrált erő- és nyomatékszabályozási technológiája az emberi kéz érzékenységével képes a folyamateltérésekre reagálni, miközben 70 százalékkal csökkenti a programozási időt. “Az integrált erő- és nyomatékszabályozás lehetővé teszi olyan feladatok automatizálását is, ami a hagyományos robottechnológia alkalmazásával eddig nem volt lehetséges”– mondja Andreas Eriksson, az ABB termékmenedzsere. Mint hozzátette, a drága, merev automatizáláshoz képest az integrált érzékelőkkel felszerelt robotikai megoldások olcsóbbak, és nagyobb fokú rugalmasságot biztosítanak.

A hagyományos robotikai megoldások esetén a vezérlést előre meghatározott pályák és sebességek biztosítják. Az ABB integrált erő- és nyomatékszabályozási technológiával épített robot képes reagálni a környezetére, mivel az erő- és nyomatékvezérlő érzékelőtől érkező visszajelzés alapján képes eltérni a beprogramozott pályától és sebességtől.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Nem fenékig tejfel az it-outsourcing

ked máj 27 , 2014
Az informatikai kiszervezések többsége nem éri el az előzetesen kitűzött összes célt – derült ki az IFUA Horváth & Partners vezetési tanácsadó cég és a Bayreuthi Egyetem felméréséből. Ebből kiderül, hogy a megkérdezettek az informatikai tevékenységük átlagosan 59 százalékát adják át másnak, és csak négy százalékuk tart meg mindent a […]

Friss, ropogós