ABB: az előjelek ellenére sikerült nyereséget elérni

robotA svéd iparirobot-gyártó cég az ABB tíz százalékkal, 41,5 milliárd dollárra növelte a rendelésállományát tavaly. Az adózott nyereség 2,6 milliárd USD, az üzemi részvényenkénti hozam (EPS) 1,28 dollár, míg az egy részvényre jutó nettó eredmény („basic EPS”) 1,13 dollár. A portfólió optimalizálására tett lépéseink több mint egymilliárd dollár adózás előtti bevételt eredményeztek. Már a hatodik egymást követő évben sikerült plusz egymilliárd dolláros költségmegtakarítást elérni.

„Rengeteg erőfeszítést követelt tőlünk az elmúlt év. Le kellett győznünk az energetikai rendszerek (PS) divízióban jelentkező kihívásokat, és megoldást kellett keresni az alacsony rendelésállomány problémakörére” — mondta Ulrich Spiesshofer, az ABB vezérigazgatója. Hozzátette, sikerült elérni a célkitűzésünket, miszerint a PS egész évben nyereséges legyen, elértük, de ehhez határozott lépéseket kellett tennünk az organikus fejlődés, a költséghatékonyság és pénztermelés javítására.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

IT-biztonság: mintha a falnak beszélne a szakma

ked febr 10 , 2015
Még nem tudni, hány ügyfél adatait szerezte meg pár napja az a hackercsoport, amelyik betört az egyik legnagyobb amerikai társadalombiztosító rendszerébe, és onnan ügyféladatokat szerzett meg. Az Anthem biztosító tájékoztatása szerint hitelkártyaadatokhoz és kórtörténetekhez nem fértek hozzá, de nevekhez, születési dátumokhoz, lakcímekhez, tb-számokhoz és e-mail címekhez igen. Ez is és […]

És még ez is...