A Zuckerberg család jótékonyságra fordítja vagyona túlnyomó részét

1

Zuckerberg-ChanLemondani készül újonnan létrehozott jótékonysági szervezetének javára Facebook-részvényeinek 99 százalékáról a közösségi oldalt alapító Mark Zuckerberg és felesége, Priscilla Chan. Szándékukat kedden egy, az újszülött lányukhoz írt levélben jelentették be. A jótékonysági célra felajánlott részvények, amelyekről tulajdonosaik az életük folyamán le fognak mondani, jelenleg mintegy 45 milliárd dollárt (13 ezer milliárd forintot) érnek. A Chan Zuckerberg Kezdeményezés elnevezésű szervezet egyebek között az egészségügy, a személyre szabott oktatás, az internet-hozzáférés és a közösségépítés problémáival, az emberben rejlő képességek és az egyenlőség ügyének előmozdításával foglalkozik.

A 31 éves Zuckerberg lánya, Max a múlt héten született. A milliárdos 26 esztendősen írta alá azt az adományozási fogadalmat, amelyben többen a világ leggazdagabbjai közül megfogadták, hogy még életük folyamán vagy végakaratukban emberbaráti vagy jótékonysági célokra fordítják vagyonuknak több mint felét. Zuckerberg és Chan eddig 1,6 milliárd dollárt fordított jótékonyságra. A Facebook vezérigazgatója megfogadta, hogy az elkövetkező három év mindegyikében egy-egy milliárd értékű cégrészvényről fog lemondani.

One thought on “A Zuckerberg család jótékonyságra fordítja vagyona túlnyomó részét

 1. Nincs új a nap alatt: 72 évvel ezelőtt már bemutatkozott a világ előtt Sen Te a szecsuáni jótét lélek. A lényeg röviden : nem lett jó vége.
  "Tűnődjetek, jó emberünk miképpen
  Juthat jó sorsra itt e földi téren.
  Tisztelt közönség, kulcsot te találj,
  Mert kell jó végnek lenni, kell, muszáj!"
  Brecht még hitt a csodákban.
  T
  űnődJujenek, jó emberünk miképpen

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A képernyőszindrómától tartanak a legjobban a szülők

csü dec 3 , 2015
A számítógép előtt töltött túl sok idő és az ezzel összefüggő egészségi problémák aggasztják leginkább az ausztrál szülőket gyermekeik egészségével kapcsolatban – derült ki a legfrissebb adatokból. A melbourne-i Királyi Gyermekkórház felmérése alapján a szülők 58 százaléka a képernyő előtt töltött túl sok időt jelölte meg a legaggasztóbb problémának a […]
ZX-81

És még ez is...