A zsarolóvírusok áldozatait segítő nemzetközi projekthez csatlakozott a magyar rendőrség

Csatlakozott a zsarolóvírusok áldozatait segítő, NoMoreRansom elnevezésű nemzetközi projekthez a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kiberbűnözés elleni főosztálya – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kedden a rendőrség honlapján. A projekt célja a kiberbűnözők által a zsarolóprogramokkal megkárosított áldozatok támogatása egy weboldalon keresztül – olvasható a közleményben.

A portálon egyes ismert zsarolóprogramok dekódolására alkalmas eszközök találhatók, továbbá tippek és tanácsok olvashatók, hogy minél kevesebben váljanak áldozattá. A honlap közvetlen kapcsolatot biztosít az európai uniós tagállamok rendőri hatóságaihoz. Hozzátették: a kezdeményezés az uniós rendőrségi együttműködési szervezet (Europol) számítógépes bűnözés elleni európai központja, a holland rendőrség és további két, magánszektorban tevékenykedő partner összefogásában valósult meg, ahhoz több más európai ország mellett Magyarország is csatlakozott, így magyarul is elérhetők a legfrissebb tartalmak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Az NVI fokozná a biztonságot

szo jan 27 , 2018
A Nemzeti Választási Iroda (NVI) kedden tájékoztatta a parlamenti képviselettel rendelkező pártokat a választási informatikai rendszerről – közölte az NVI. Mint írták, a választási informatikai szakrendszerek készültségi állapota a tervezetteknek és az időarányosan elvártaknak megfelelően alakul. A közlemény szerint az NVI a korábban már jól vizsgázott informatikai rendszert megtartva – […]
szavazás